Jeg tenkte jeg skulle legge ut oppskrifter underveis av hva jeg har laget. Både for min del og for andres del om de skulle ha noen nytte av det. Jeg leste en artikkel om pilsner urquell og ble litt inspirert, så jeg har forsøkt å lage noe som ligner litt på den. Eller så nærme jeg kommer uten allgrain. Here goes:
Malt:
4 kg Weyerman Bavarian pilsner ekstrakt
Humle:
50 gr Saaz fra start, dvs før kokingen startet
55 gr Saaz fra 80 min
55 gr Saaz fra 25 min
Visstnok samme tidspunkter som urquell.
Gjær:
2 X Saflager s-23 rehydrert i 20 grader vann
Vørteren ble kokt med partial boil på 15 liter, og ble vannet ut til 25 l med kokt og nesten nedfryst vann, som holdt 4 grader. Vørteren ble også kjølt grundig ned i gryten. Rundt 9 grader ved pitching.
OG: 1050
FG:
IBU: 45 rager
EBC: 8
Gjæring i ødelagt kjøleskap med tomme spyleveskedunker som kjøleelement. Jeg får 11 grader jevnt. Håper dette blir bra.
Malt:
4 kg Weyerman Bavarian pilsner ekstrakt
Humle:
50 gr Saaz fra start, dvs før kokingen startet
55 gr Saaz fra 80 min
55 gr Saaz fra 25 min
Visstnok samme tidspunkter som urquell.
Gjær:
2 X Saflager s-23 rehydrert i 20 grader vann
Vørteren ble kokt med partial boil på 15 liter, og ble vannet ut til 25 l med kokt og nesten nedfryst vann, som holdt 4 grader. Vørteren ble også kjølt grundig ned i gryten. Rundt 9 grader ved pitching.
OG: 1050
FG:
IBU: 45 rager
EBC: 8
Gjæring i ødelagt kjøleskap med tomme spyleveskedunker som kjøleelement. Jeg får 11 grader jevnt. Håper dette blir bra.