Weissbier (hefeweizen), øl for våren 2025

Ble litt inspirert…
Synes gjærdominerte øl er svært vanskelig å få perfekt.
Enig - det er mye prøving og feiling på dette feltet.

Forsøker igjen…

Hvor viktig synes du Mandarina Bavaria er her?
Jeg har både Tettnang og Hallertauer Mittelfrueh
Dersom de vil fungere, hvordan ville du ha fordelt dem?

Jeg har valgt Mandarina fordi det subtilt støtter det fruktige esterpreget. Tror at Mittelfrüh ville gi for mye blomstaroma.
 
Hefeweisen er et av mine favorittøl, men har ikke klart å brygge noe vellykket enda utenom mitt aller første brygg som var fra ekstraktsett. Det minnet faktisk veldig om en god weis og gjorde at jeg fortsatte bryggingen og gikk etter et par ekstra ekstraktbrygg over til allgrain.

Husker ikke hvor jeg kjøpte første allgrain hefeweiss settet, men var standard sett uten merking av gjær eller noe. Ble helt ok på smak, men minnet mer om pils enn weiss.
Andre forsøk var en Paulaner klon jeg fant på brewfather siden paulaner og erdinger er en av favorittene, var vel denne fra østerbro bryghus: https://recipe.brewfather.app/SvvKd0Ty8kD6gdCMr5QusbRf3zNayA
Samme problem her egentlig, smakte mer pils og "klart" enn en god søt weiss. Brukte fersk gjær og eneste jeg egentlig ikke gjorde var å justere vann da jeg ikke hadde kommet så langt som å sette meg inn i det enda.
Hefeweiss er nok neste øl jeg skal brygge, men må finne en god oppskrift først. Vurderer faktisk tørrgjær denne gangen, men får se. Har en belgisk wit til gjæring nå så blir ikke før om en måneds tid.
 
Hefeweisen er et av mine favorittøl, men har ikke klart å brygge noe vellykket enda utenom mitt aller første brygg som var fra ekstraktsett. Det minnet faktisk veldig om en god weis og gjorde at jeg fortsatte bryggingen og gikk etter et par ekstra ekstraktbrygg over til allgrain.

Husker ikke hvor jeg kjøpte første allgrain hefeweiss settet, men var standard sett uten merking av gjær eller noe. Ble helt ok på smak, men minnet mer om pils enn weiss.
Andre forsøk var en Paulaner klon jeg fant på brewfather siden paulaner og erdinger er en av favorittene, var vel denne fra østerbro bryghus: https://recipe.brewfather.app/SvvKd0Ty8kD6gdCMr5QusbRf3zNayA
Samme problem her egentlig, smakte mer pils og "klart" enn en god søt weiss. Brukte fersk gjær og eneste jeg egentlig ikke gjorde var å justere vann da jeg ikke hadde kommet så langt som å sette meg inn i det enda.
Hefeweiss er nok neste øl jeg skal brygge, men må finne en god oppskrift først. Vurderer faktisk tørrgjær denne gangen, men får se. Har en belgisk wit til gjæring nå så blir ikke før om en måneds tid.
Et skikkelig vnskelig øl, ja. Jeg sliter med å få det ordentlig reint. Det sniker seg veldig lett inn et lett alkoholstikk som ødelegger mye. Og jeg skjønner ikke hva jeg gjør galt.

Ikke at ølet er udrikkelig. Den siste er egentlig god - men så er det den der lille greia...:(.
 
Tilbake
Topp