Tråden for dumme spørsmål.

Er ikke noe igjen for gjæren å leve av (1.061 - 1.010, US-05), så eventuell falskluft blir værende i ølet om jeg ikke gjør tiltak. Nå gode 14 timer seinere spørs det om det er for seint å gjøre noe.
Får gjæren oksygen, vil den respirere alkohol - som det sikkert er nok av:). Og det kan hende det er andre stoffer der som den kan hente ut karbon fra, også -diacetyl, f.eks..
 
Får gjæren oksygen, vil den respirere alkohol - som det sikkert er nok av:). Og det kan hende det er andre stoffer der som den kan hente ut karbon fra, også -diacetyl, f.eks..
Ja, jo, det er jo 100% pilsmalt i ølet. Har ikke vært noe plaget med diacetyl, men litt er det sikkert. Fata står på 12-15 grader nå i bryggeriet. Får la det stå til, og heller brygge igjen hvis det blir ødelagt.
 
  • Like
Reaksjoner: Mc.
Tilbake
Topp