Jeg bruker denne metoden til min alkoholsvake Julebock. Jeg ønsker et fyldig øl på 3,5% for å kunne belme innpå litt akevitt også uten å bli alt for festlig under middagen. Jeg lærte det av en lignende bryggetabbe på en Bayer. Da senket jeg tempraturen og lot det stå til. Det ble et godt øl, dog litt svakere abv enn beregnet. Så til jul mesker jeg inn på 70+ og lar det stå der i 10 minutter. Tar ut maltrøret og ventet til jeg har gått senket temperaturen til rett mesketemp før jeg senker det igjen.
Fritthengende overføring av siste rest fra siste gjæringskar så ut som en glimrende idé helt til det plutselig ikke var så glimrende lenger. Noen som ser tabben?
Fritthengende overføring av siste rest fra siste gjæringskar så ut som en glimrende idé helt til det plutselig ikke var så glimrende lenger. Noen som ser tabben?Vis vedlegget 70573
Stemmer, det var det som var tabben, det lille fatet ble etter hvert så tungt at det rev med seg det lettere gjæringskaret. Noe jeg selvsagt skulle skjønt, men nei da.
Jeg mener å ha hørt at man skal få fint hår av å vaske det i øl... Jeg er fortsatt litt fersk på gjæring på apollo tank og overføring derifra med CO2-trykk... Og i og for seg burde ting ha fungert, men jeg burde jo ha tenkt på at jeg hadde litt lekkasje i øl-ut ball locken... Da jeg fikk på CO2 fikk jeg testet en god ølfontene. Heldigvis var dette på et bad og ikke på kjøkkenet, men det må til en god vask etterpå og jeg må få øl ut av håret før jeg legger meg.
Men, jeg har nesten 24l humlesusklone klar til tapping nå. Testsmak tyder på at det er et øl å glede seg til!
En klassisk bryggertabbe er vel å ikke ha tid til å brygge... Siden nyttår har jeg brygget to runder pale ale, men sommerpilsen har jeg ennå ikke hatt tid til og det begynner å bli lite saison...En uke i Wien nå og så et par helger med nødvendig arbeid på hytta... må gjøre noe med prioriteringene... (litt tidlig med pensjon noen år til)
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.