Steinar Huneide
Norbrygg-medlem
Kan jo bruke den i Glazen Toren Saison d'Erpe-Mere og, er vel 12.5% sukker i den oppskrifta fra bryggeriet.
Ja, her huska jeg feil. Da blir det litt for smalt bruksområde til å handle ei kanne.Du tenker på 12,5% hvete? Ikke no sukker i den ;-)
Blir faktisk Saison d'Erpe-Mere på søndag nå. Tenkte litt og prøver torrefied wheat i den.Brukte forresten Golden syrup på en variant i fjor sommer som ble bra
Har prøvd å google litt, men finner lite hjelp.Har en oppskrift nå som ser sånn ut https://share.brewfather.app/ryZHBUx4MadhwB
tror det kan funke
Brygget en variant med av denne rundt årsskiftet. Brukte da Weyermann mørk hvete, synes det ble ganske bra. Venter spent på NM dommen.Blir faktisk Saison d'Erpe-Mere på søndag nå. Tenkte litt og prøver torrefied wheat i den.
Det er et malt jeg har brukt en del. Fortjener mer oppmerksomhet! Det er vel hvetemaltversjonen av lyst münchener. 17-18 EBC, om jeg ikke husker feil?Brygget en variant med av denne rundt årsskiftet. Brukte da Weyermann mørk hvete, synes det ble ganske bra. Venter spent på NM dommen.
![]()
Har en del Nectaron på lager, kunne eg erstatta Waimea med den?Så hyggelig, jeg kan absolutt anbefale oppskriften. Det begynner å bli tynt, men jeg ser ølbrygging har den inne. Dog synes jeg 89,- for 2020 er litt dyrt, jeg hadde vært frekk nok til å spørre om en bedre pris. De har også Nectaron på tilbud.
Waimea 2020 100g | 15,3% alfasyre - Ølbrygging AS
Waimea er en humle med kraftig innslag av sitrusfrukt, furu og harpiks. Passer godt som både bitter- og smakshumle.www.olbrygging.no
Jeg har ikke forsøkt selv men utfra profil på humla tipper jeg Moutere vil fungere som en grei erstatning.
![]()
Moutere™ Brand - NZ Hops - NZ
Moutere™ is a big hop delivering high alpha acid with a generous weight of oil while its lower cohumulone provides a soft well-structured but solid bitterness. Sensory panels describe the flavors and aromas in the finished beer to be that of grapefruit, light tropical fruit, and passion fruit...www.yakimachief.com
![]()
Waimea™ Brand - NZ Hops - NZ
Developed by the New Zealand Institute for Plant and Food Research hop breeding program and released in 2012, Waimea’s lineage includes Californian Late Cluster, Saaz and Fuggle. Waimea is a big hop for big beers and can be used across an array of styles in a variety of brew house and dry...www.yakimachief.com
Litebrygg har Moutere, Rakau og Nectaron
Du kan definitivt bruke Nectaron i stedet for Waimea og få et veldig godt øl, men jeg tror neppe Nectaron vil kunne erstatte Waimea og gi helt det samme.Har en del Nectaron på lager, kunne eg erstatta Waimea med den?
Jeg har fulgt planen nesten slavisk. Det ble en pale ale i tillegg på humle slurryen etter NEIPA-en. Denne er satt til cold crash.Sommer med Lallemand Munich Classic
Vår boxer elsker banan, min datter kaller han Bananianer og lurte på om jeg kunne lage et øl som het bananianer. Det ble en hel serie.
Bananianer Saphir
Hefeweizen
Magnum og Saphir. Humlevalget har minimal betydning, men jeg har begrenset kreativiet og noe ønsker jeg å kalle dette. Som nevnt i @Finn Berger sin eminente Hefeweizen-tråd, er det med en god dose frykt jeg brygger hefeweizen. Det ble sommer og ikke vår på meg, håper det er greit. Denne blir med en god andel mørk hvetemalt.
https://share.brewfather.app/RtCGp0GnLhz28f
Bananianer Tradition
Hefeweizen
Magnum og Tradition. En god dose Vienna og en liten dæsj melanodin.
https://share.brewfather.app/J5xeg5YmmkUXrO
Bananianer Brød
Dunelweizen
Mørk hvete, munich, en liten dæsj melanodin og Carafa. Magnum og Tradition.
https://share.brewfather.app/05H2k7qQVDdiFh
Hopfenweizen
AX-L og hvete. Cashmere og Krush (HBC 586). Cashmere fungerer veldig godt med belgisk gjær. Satser på det fungerer med banangjær også. Usikker på om jeg skal bruke Krush eller en tysk humle. Saphir, Tradition og Perle er alternativene.
https://share.brewfather.app/Vs6bWDPSuwTtNk