Bryggeplan 2025

Brygget en variant med av denne rundt årsskiftet. Brukte da Weyermann mørk hvete, synes det ble ganske bra. Venter spent på NM dommen.
Det er et malt jeg har brukt en del. Fortjener mer oppmerksomhet! Det er vel hvetemaltversjonen av lyst münchener. 17-18 EBC, om jeg ikke husker feil?

Dommedag nærmer seg:)!
 
Så hyggelig, jeg kan absolutt anbefale oppskriften. Det begynner å bli tynt, men jeg ser ølbrygging har den inne. Dog synes jeg 89,- for 2020 er litt dyrt, jeg hadde vært frekk nok til å spørre om en bedre pris. De har også Nectaron på tilbud.

Jeg har ikke forsøkt selv men utfra profil på humla tipper jeg Moutere vil fungere som en grei erstatning.

Litebrygg har Moutere, Rakau og Nectaron
Har en del Nectaron på lager, kunne eg erstatta Waimea med den?
 
Har en del Nectaron på lager, kunne eg erstatta Waimea med den?
Du kan definitivt bruke Nectaron i stedet for Waimea og få et veldig godt øl, men jeg tror neppe Nectaron vil kunne erstatte Waimea og gi helt det samme.

Vil du lage godt øl kjør på med Nectaron. Vil du lage Fysstereisgutt, sjekk om du får tak i Waimea, eventuelt Moutere eller Pacific Jade.
 
Sommer med Lallemand Munich Classic
Vår boxer elsker banan, min datter kaller han Bananianer og lurte på om jeg kunne lage et øl som het bananianer. Det ble en hel serie.

Bananianer Saphir
Hefeweizen
Magnum og Saphir. Humlevalget har minimal betydning, men jeg har begrenset kreativiet og noe ønsker jeg å kalle dette. Som nevnt i @Finn Berger sin eminente Hefeweizen-tråd, er det med en god dose frykt jeg brygger hefeweizen. Det ble sommer og ikke vår på meg, håper det er greit. Denne blir med en god andel mørk hvetemalt.
https://share.brewfather.app/RtCGp0GnLhz28f

Bananianer Tradition
Hefeweizen
Magnum og Tradition. En god dose Vienna og en liten dæsj melanodin.
https://share.brewfather.app/J5xeg5YmmkUXrO

Bananianer Brød
Dunelweizen
Mørk hvete, munich, en liten dæsj melanodin og Carafa. Magnum og Tradition.
https://share.brewfather.app/05H2k7qQVDdiFh

Hopfenweizen
AX-L og hvete. Cashmere og Krush (HBC 586). Cashmere fungerer veldig godt med belgisk gjær. Satser på det fungerer med banangjær også. Usikker på om jeg skal bruke Krush eller en tysk humle. Saphir, Tradition og Perle er alternativene.
https://share.brewfather.app/Vs6bWDPSuwTtNk
Jeg har fulgt planen nesten slavisk. Det ble en pale ale i tillegg på humle slurryen etter NEIPA-en. Denne er satt til cold crash.

Det blir litt endringer på runden med Lallemand Munich Classic. Hefeweizen har noe begrenset holdbarhet slik at det er nok med en batch, Dunkelweizen har noe av samme problemstilling, selv om den har litt bedre holdbarhet. Derfor vurderer jeg både en Weizenbock og en Hopfenweizen. Noen som har forslag til oppskrifter på disse?

Weizenbock, ta utgangspunkt i Jamil sin oppskrift? Den er forholdvis mørk.
55% Hvete
25% Pils
14% Mørk München
2,5% Carawheat
2,5% Special B
1% Carafa Special 3


Hopfenweizen, lite utbredt stil. Schneider sin er i grunn en lys bock med tyske humler utfra informasjonen jeg har funnet. Vurderer en variant med Huell Melon, Saphir og Cashmere.
 
Tilbake
Topp