Hei,
satte min første porter i går, og landet litt feil på temperaturen under meskingen. Er derfor interessert i å høre om noen har noen vurderinger av hvordan dette vil påvirke det ferdige ølet.
Porteren er en inspirasjon av Nøgne Øs variant, men med noen variasjoner i humle- og maltbruken.
Nøgne Ø følger et meskeskjema på 65 grader i 45 min, 72 i 15 min. Dette var min første forsøk på stegmesking, og jeg prøvde etter beste evne å regne ut hvordan jeg da skulle oppnå de rette temperaturene, etter formelene i moderne hjemmebrygging.
Det gikk så som så. Jeg landet på 58 grader i 45 minutter, 65 grader i 15 min. Mitt spørsmål er derfor - hva vil dette gjøre med ølet? Regner med jeg mister sødme, og får økt alko, men vil det få andre effekter? Skum, fylde, aromaer etc?
Tilslutt - finnes det en enklere måte å foreta disse temperaturutregningene på, slik at det ikke skal gå helt i ball for en enkel samfunnsviter?
satte min første porter i går, og landet litt feil på temperaturen under meskingen. Er derfor interessert i å høre om noen har noen vurderinger av hvordan dette vil påvirke det ferdige ølet.
Porteren er en inspirasjon av Nøgne Øs variant, men med noen variasjoner i humle- og maltbruken.
Nøgne Ø følger et meskeskjema på 65 grader i 45 min, 72 i 15 min. Dette var min første forsøk på stegmesking, og jeg prøvde etter beste evne å regne ut hvordan jeg da skulle oppnå de rette temperaturene, etter formelene i moderne hjemmebrygging.
Det gikk så som så. Jeg landet på 58 grader i 45 minutter, 65 grader i 15 min. Mitt spørsmål er derfor - hva vil dette gjøre med ølet? Regner med jeg mister sødme, og får økt alko, men vil det få andre effekter? Skum, fylde, aromaer etc?
Tilslutt - finnes det en enklere måte å foreta disse temperaturutregningene på, slik at det ikke skal gå helt i ball for en enkel samfunnsviter?