Klone av Nøgne ø sin IPA vant knepent i blindtest med orginalen (kjøpt inn fra polet for kr. 150,- pr liter).
Mulig litt flaks, men dette er jo ferskvare, så kanskje litt urettferdig mot Nøgne ø
Fulgte følgende oppskrift:
Navn på brygget: Nøgne Ø IPA Hjemmebryggversjon
Øltype: American IPA
OG: 1.070
FG: ca 1.015
Farve (beregnet): 15 EBC
Beregnet bitter: 96 IBU
ABV: 7.5 % etter priming
Vørtermengde: 23 l
Sluttvolum: 20 l
Malt & sukker
4620 gram 77 % Pale malt (Maris Otter) 7 EBC
600 gram 10 % Hvetemalt 3 EBC
480 gram 8 % Caramalt (Thomas Fawcett) 35 EBC
300 gram 5 % Munich malt (TF) 20 EBC
Meskeskjema
75 min 66 ºC
Humle
55 gram Chinook 12,6 % alfa koketid 90 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid 30 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid 15 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid 5 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid 1 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid -1 min
30 gram Cascade 6,5 % alfa tørrhumling etter7 dager.
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: WLP007 eller Wyeast #1098
(Hvis du ønsker å bruke tørrgjær er det nok med en pose s-04)
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 14 dager ved 20 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig 2,3 v/v CO2 (ca 0,46 g/l CO2)
Mulig litt flaks, men dette er jo ferskvare, så kanskje litt urettferdig mot Nøgne ø
Fulgte følgende oppskrift:
Navn på brygget: Nøgne Ø IPA Hjemmebryggversjon
Øltype: American IPA
OG: 1.070
FG: ca 1.015
Farve (beregnet): 15 EBC
Beregnet bitter: 96 IBU
ABV: 7.5 % etter priming
Vørtermengde: 23 l
Sluttvolum: 20 l
Malt & sukker
4620 gram 77 % Pale malt (Maris Otter) 7 EBC
600 gram 10 % Hvetemalt 3 EBC
480 gram 8 % Caramalt (Thomas Fawcett) 35 EBC
300 gram 5 % Munich malt (TF) 20 EBC
Meskeskjema
75 min 66 ºC
Humle
55 gram Chinook 12,6 % alfa koketid 90 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid 30 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid 15 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid 5 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid 1 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid -1 min
30 gram Cascade 6,5 % alfa tørrhumling etter7 dager.
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: WLP007 eller Wyeast #1098
(Hvis du ønsker å bruke tørrgjær er det nok med en pose s-04)
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 14 dager ved 20 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig 2,3 v/v CO2 (ca 0,46 g/l CO2)