Tradisjonell ølbrygging består av 3 "faser": mesking, utvasking og koking. Og tradisjonelt har en brukt 90 min på hvert av disse trinnene. Når en bruker sirkulering så er det mange som blir forvirret og blander sammen meskingen og utvaskingen. Spesielt om en sirkulerer under meskeprosessen så ser en ikke forskjellen.
Enzymene trenger minimum en time for å omdanne stivelsen til sukker, så om en sirkulerer når en mesker så får en nok en del sukker ut i væsken da også men effektiviteten blir større om en venter litt.
Selv om stivelsen er omdannet til sukker så ligger dette fremdeles inni kornene. Kornene er jo knekt og ikke malt fint, så kornene (malten) må ligge i bløt en stund for at sukkeret skal bli oppløst i væsken. Så derfor er tid vesentlig for at utbyttet skal bli best mulig.
Så jo, dere kan få et greitt utbytte med bare å skylle i 15 min, men det vil bli enda bedre om dere bruker enda mer tid.