LalBrew Munich Classic

Har ikke mye erfaringer med hveteøl men hvis Weihenstephaner er målet vil ikke da Wyeast 3068 være førstevalget for gjær?
 
Jeg syntes selv det var lettere å få til en Paulaner-aktig greie, og den kunne man bole også i flaskekarboneringe, da kan man få villt mye ethylacetat da karboneringen på flaske skjer med etanol til stede, som bidrar til etylacetaten. Erdinger er kjedelig, mens som du sier i Weihenstephaner er bare alt fantastisk balansert. Og ikke flaskekarboner med sukker. Det ødelegger ethvert hveteøl mener jeg.

Men jeg vil holde på tipset mitt, overdriv esterne, og la ølet stå,så finner du et vindu med den balansen du er ute etter.
 
Sist redigert:
Planlegger et brygg med den i løpet av helgen. Da blir det 50/50 pilsner og hvete fra våre venner i Bonsak, og legger meg trolig rundt 19 grader jeg også.

De snakker forøvrig om gjæren i denne videoen, og nevner interessant nok at en måte å fremme banan-estere på er å ikke oksygenere ved re-pitch av gjær. Nå oksygenerer jeg aldri uansett, men det kunne jo ha vært et morsomt eksperiment å kjøre på samme gjæren.

1719607758611.png
 
Vel, den gjærer som en rakett i alle fall! Under to dager i karet, og er nede på 1.016 nå. Regner med å lande på rett over 1.010, så nærmer seg nok bunnen nå.

Screenshot_2024-07-02-14-35-55-60_33bbcdc378b26b77914b60723619c466.jpg
 
Da kjører jeg et sett med to brygg med Munich Classic, ett med ferulsyresteg og dekoksjon, og ett med enkel infusjonsmesk på 67 grader. Nærmere utgreiing her.

Jeg bruker gjær dyrka opp fra en pose i to steg, og sikter mot 8 millioner celler pr. milliliter (80 milliarder per 10 liter vørter, altså 200 milliarder på 25 liter.) Det er maks av anbefalt mengde, og antakelig hadde jeg noe mindre. Ganske sikkert ikke mer. Vrient å vurdere.

Denne gjæren skulle favorisere banan over nellik, men jeg ønsker balanse, sånn at jeg unngår bananorama. Jeg gir derfor oksygen i begge bryggene, og jeg gjærer dem ikke spesielt høyt. (Nellik er visstnok nokså uavhengig av temperatur, så effekten er å dempe bananen.)
 
Tilbake
Topp