8 uker er lenge, der anbefales Max 2 uker lagring av vasket gjær. Du vil sikkert kunne få opp aktiviteten med en starter, men min magefølelse sier ned mot 10-20%viabilitet. Det er også veldig avgjørende hva gjæren har vært med på fra før. Om den har laget øl med abv over 6% eller gjort andre tøffe jobber,har den vært utsatt for press og egner seg ikke for gjenbruk. Sjekk iallfall lukt og se på fargen. Den skal lukte frisk gjær og ikke ha fargeforandringer.
Jeg hadde en dL av bunnhøstet WLP001 som hadde stått i 6 uker i kjøleskapet. Heiv den i en 1 liter starter, og hadde enorm aktivitet etter 1 time! Tror ikke så mye på at vitabiliteten faller så raskt som gjærprodusentene vil ha det til.
Prøv! Hvis det ikke funker så er du ihvertfall en erfaring rikere
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.