KR 09/10 Nr. 2 - Krøkebærøl - Erlann Eldorsen

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Krøkebærøl

OG: 1056
FG: 1009
Farve (beregnet): EBC
Beregnet bitter: 30 IBU
Vørtermengde: ? l
Sluttvolum: 22,5 l

Malt & sukker
3900 gram 76,9 % Pilsner malt
860 gram 17,1 % Münchener malt
300 gram  6  % Crystal malt

Meskeskjema
31 min 52 °C
90 min 66 °C

Humle
41 gram Hallertau Tradition Pellet 4,6 %-alfa 90 min
30 gram Mt. Hood            Pellet 3,8 %-alfa  0 min

Krydder og andre tilsetninger
2900 gram Krøkebær

Koketid
Total koketid vørter: 90 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP 530 Belgian Abbey Bunnfall ca. 200 ml

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring  ca. 16 dager ved 18 °C
Modning/sekundærgjæring    16 dager ved 10 °C

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 28.02.2007
Tappedato:  01.04.2007

Kommentar: Aromahumle (Mt. Hood) tilsatt ved kokeslutt og trekkes 10 min. før kjøling startes.
Krøkebær knust og tilsatt etter 2 dagers gjæring, og gjæret med i 10 dager.[/tt]
 
Beant skrev:
Interesant  :yes:

Kan det stemme at ølet er nesten 3 år gammelt?

Han sier så i oppskriften i alle fall. Det må en god del frukt til i øl for at man skal få skikkelig effekt.
 
Stemmer nok at ølet er 3-år gammelt, vet at han brygger det relativt sjelden. Det får da ligge å godgjøre seg på flasker i årevis.
Er det viktig å vite, kan jeg sende røyksignaler til han :)
 
Det stemmer at ølet er tre år gammelt, det ville derfor vært vanskelig å lage et likt produkt for Haandbryggeriet.
 
Richard skrev:
Det stemmer at ølet er tre år gammelt, det ville derfor vært vanskelig å lage et likt produkt for Haandbryggeriet.

Var litt sånn jeg tenkte også. Vinnerølet i årets krydderølkonkuranse legges ut for salg til jul 2012  ;D

Men det er sikkert et sabla godt øl  :yes:
 
Det blir også mye krekling å plukke med tanke på at de brygger 2000liters batcher.
 
Etter hva jeg hører stod de to øverste ølene med lik poengsum etter smakingen, men vinnerølet ble valgt fordi det inneholdt krydder, mens ølet til Erlann ikke gjorde det.
 
Heisan :  Jeg er gammel Gjest som starter på ny idag.
Spm :  Er det øl å få kjøpt på Polet som opprinnelig kommer fra Norbrygg medlemmer og som Haandbryggeriet brygger ?
Jeg bor i Oslo
:yes:
og smaker gjerne på et nytt mørkt øl.

v.h. Petter  Østbye
 
Tilbake
Topp