Hei!
Endelig har vi fått lov til å sette av en bryggedag. I ett av ølla har vi tenkt å bruke gjær fra forrige bock. Dette gjæret ble vasket i begynnelsen av desember. Vi har mye av det. Tre norgesglass som er alle litt under halvfulle med tett sedimentert gjær, og bare bittelitt rusk i bunnen. Homogen og fin slurry, muligens en liter tykk slurry tilsammen. Men denne har stått to måneder, og det er sikkert mange gjærceller som har tatt kvelden.
Noen meninger om hvordan jeg bør behandle dette før brygging? jeg komer til å trenge rundt 2200 miliarder celler (75l vørter, OG 70-75 tenker jeg).
Vil jeg kunne vaske gjæret en gang til nå, og skille døde fra levende celler? Det er sikkert nok gjær oppi der, men har ikke noe lyst til å hive hele kaka oppi.
Vil det være lurt å friske opp med litt tynn vørter (OG20?), gi de masse oksygen slik at de kan bygge opp glykogenreservene og fikse opp celleveggene sine igjen?
ænny tåts raund diss?
Endelig har vi fått lov til å sette av en bryggedag. I ett av ølla har vi tenkt å bruke gjær fra forrige bock. Dette gjæret ble vasket i begynnelsen av desember. Vi har mye av det. Tre norgesglass som er alle litt under halvfulle med tett sedimentert gjær, og bare bittelitt rusk i bunnen. Homogen og fin slurry, muligens en liter tykk slurry tilsammen. Men denne har stått to måneder, og det er sikkert mange gjærceller som har tatt kvelden.
Noen meninger om hvordan jeg bør behandle dette før brygging? jeg komer til å trenge rundt 2200 miliarder celler (75l vørter, OG 70-75 tenker jeg).
Vil jeg kunne vaske gjæret en gang til nå, og skille døde fra levende celler? Det er sikkert nok gjær oppi der, men har ikke noe lyst til å hive hele kaka oppi.
Vil det være lurt å friske opp med litt tynn vørter (OG20?), gi de masse oksygen slik at de kan bygge opp glykogenreservene og fikse opp celleveggene sine igjen?
ænny tåts raund diss?