Hva ville du brygget utifra dette?

Halla folkens!
Under er en liste av mitt lille lager med råvarer. Hva vil dere brygget ut av det (evt hva vil dere kjøpt inn i tillegg, jeg vil helst bruke opp mest mulig av det jeg har liggende)?
Oppskrifter tas imot med stor glede :)


20 kg dark munich
15 kg Pilsener malt,
10 kg brown light
15 kg spelt
5 kg Münchener malt type I,
10 kg hvetemalt lys,
1,8 kg hvetemalt mørk,
1,6 kg flaket bygg
2,1 kg CaraRed, EBC 40-50,
6,3 kg Caramalt mørk, EBC 110-130,
5,3 kg røykmalt, EBC 3-6,
4,4 kg sjokolademalt, EBC 940-1000,
4,2 kg røstet malt, EBC 1300-1500.

Humle:
1 kg Hallerthauer Tradition, 5,7% alfasyre
450 g Saaz, 3,5% alfasyre.

Gjær:
5 Brewferm lager,
3 Munton overgjæret,
5 Safale S-04, overgjæret,
4 Safbrew WB-06 til hveteøl.
2 glass safale us05
 
Dunkelweizen
For 25L ved 80% BH effektivitet

OG: 1.050, FG: 1.010-1.012, IBU: 12

Malt:
  • 3kg hvetemalt
  • 600g mørk munich
  • 500g sjokolademalt
  • 500g carared
  • 400g pilsnermalt
Humle:
  • 25g Hallertauer ved 60 min
Mesk:
  1. 15 min ved 45C
  2. 30 min ved 63C
  3. 30 min ved 72C
  4. 15 min ved 78C (utmesk)
Pitch ved 18C og la det stige fritt til 22C (WB-06)

Du kan også erstatte den mørke munichmalten med røykmalt.
 
Du kan også brygge 25L porter:

OG: 1.051, FG: 1.013, IBU: 30, BH effektivitet: 80%
Malt:
  • 2.5kg pils
  • 1kg brown malt
  • 1kg mørk munich
  • 500g mørk caramalt
  • 250g sjokolademalt
Humle:
  • 36g Hallertau Tradition ved 60 min
  • 36g Hallertau Tradition ved 15 min
Meskes ved 67C og gjæres med s-04 ved 20C.



EDIT:

Eller 25L overgjæret "doppelbock":

OG: 1.085, FG: 1.017, IBU: 23, BH effektivitet: 75%
Malt:
  • 5kg pils
  • 3kg mørk munich
  • 1kg mørk caramalt
  • 250g sjokolademalt
Humle:
  • 50g Hallertau Tradition ved 60 min
Meskes ved 66C og gjæres med us-05 ved 18C
 
Sist redigert:
Uendelig med muligheter ja, men veldig kjekt med noen oppskrifter å følge som dere har brygget tidligere :) Tusen takk!
 
Tilbake
Topp