Jeg og to venner har gått til innkjøp av bryggeri og har satt to batcher til gjæring så langt. Første var Am. IPA allgrain fra Bryggselv.
Vi herjet til så godt vi kunne, men endte opp med ca. 22-23 liter til gjæring, og OG på 1.059 mot oppskriftens 1.063-1.067. Vi tørrhumlet etter 8 dager, og da var SG 1.032.
Nå, etter 13 dager gjæring er SG 1.029, noe jeg antar er vel høyt. Den burde vel bli rundt 1.015-1.020 om jeg har forstått riktig?
Temperaturen varierer litt gjennom døgnet, men ligger på 19-21C, og det burde vel gå greit selv om det ikke er ideelt?
Gjær var WLP001 produsert i desember 2013.
Forslag til hva vi skal gjøre? La det stå lengre? Tappe på fat og håpe at det er drikkende?
Vi herjet til så godt vi kunne, men endte opp med ca. 22-23 liter til gjæring, og OG på 1.059 mot oppskriftens 1.063-1.067. Vi tørrhumlet etter 8 dager, og da var SG 1.032.
Nå, etter 13 dager gjæring er SG 1.029, noe jeg antar er vel høyt. Den burde vel bli rundt 1.015-1.020 om jeg har forstått riktig?
Temperaturen varierer litt gjennom døgnet, men ligger på 19-21C, og det burde vel gå greit selv om det ikke er ideelt?
Gjær var WLP001 produsert i desember 2013.
Forslag til hva vi skal gjøre? La det stå lengre? Tappe på fat og håpe at det er drikkende?