Hei.
Kokekjelen min er på 50 liter, derfor vil batchene maks bli på ca 40 liter. Jeg tenkte tanken på å kunne lage 50 liters batcher ved å tilsette vann etter kok. Altså brygge med malt og humlemengde til 50 liter, Få ut ca 45 liter vørter som kokes, deretter tilsette vann i gjæringskaret før gjæring slik at det bli 50 liter.
Vil dette fungere bra? Er det eventuellt bedre å tilsette vannet sammen med sukkeret før tapping (tynn sukkerlake)?
Er foresten snakk om all-grain
Kokekjelen min er på 50 liter, derfor vil batchene maks bli på ca 40 liter. Jeg tenkte tanken på å kunne lage 50 liters batcher ved å tilsette vann etter kok. Altså brygge med malt og humlemengde til 50 liter, Få ut ca 45 liter vørter som kokes, deretter tilsette vann i gjæringskaret før gjæring slik at det bli 50 liter.
Vil dette fungere bra? Er det eventuellt bedre å tilsette vannet sammen med sukkeret før tapping (tynn sukkerlake)?
Er foresten snakk om all-grain