For høy temp under gjering?

Heisann godtfolk
Jeg har brygget noen batcher nå, og lurer på hva som er fordeler/ulemper med høy temp under gjæring.
Bruker en pakke tørrgjær pr gjæringskar. Står lagret på ca 20-22 grader.
Ender som regel opp på for høy FG.

Kan det være pga den høye tempen?
 
Hvis du brygger 25 liter eller mindre vil jeg tro at det er nok gjær så lenge det ikke er veldig høy OG. Tror ikke den høye FG skylles for høy temp.
Kansje du burde prøve å Lufte vørteren mer?
Bruke gjærnæring ? Rehydrere gjæren før bruk?
 
Hvis du brygger 25 liter eller mindre vil jeg tro at det er nok gjær så lenge det ikke er veldig høy OG. Tror ikke den høye FG skylles for høy temp.
Kansje du burde prøve å Lufte vørteren mer?
Bruke gjærnæring ? Rehydrere gjæren før bruk?

Takk for svar! Jeg lufter nå vørteren mer enn før, og tilsetter gjærnæring. Har bedre kontroll nå enn i starten.
Har prøvd å rehydrere gjæren uten at det gir de store utslag. Leser dog at de fleste anbefaler dette, så fortsetter med det.
 
Tilbake
Topp