Bygdis
Norbrygg-medlem
Har etter oppgradering av bryggeriet mitt slitt med at hver eneste batch gjærer helt ut i 1,000 på skalaen.
Før brygget jeg på en BB30. Har tatt steget opp til HERMS, men sliter som sagt med for god utgjæring, til tross for at jeg selv mener at jeg skal ha bedre temperaturkontroll nå.
Har aldri praktisert utmesk, så det kan ha noe med denne saken å gjøre. Bruker lengre tid på å oppnå kok nå, enn jeg gjorde før, så det kan hende at jeg låste sukker-profilen raskere før. Sånn at det ble igjen litt u-gjærbart sukker. Men er det sånn at hvis man ikke stopper enzym-aktiviteten, så vil disse lage gjærbart sukker av ALT, uansett mesketemp? Eller kan det være andre problemer jeg sliter med?
Før brygget jeg på en BB30. Har tatt steget opp til HERMS, men sliter som sagt med for god utgjæring, til tross for at jeg selv mener at jeg skal ha bedre temperaturkontroll nå.
Har aldri praktisert utmesk, så det kan ha noe med denne saken å gjøre. Bruker lengre tid på å oppnå kok nå, enn jeg gjorde før, så det kan hende at jeg låste sukker-profilen raskere før. Sånn at det ble igjen litt u-gjærbart sukker. Men er det sånn at hvis man ikke stopper enzym-aktiviteten, så vil disse lage gjærbart sukker av ALT, uansett mesketemp? Eller kan det være andre problemer jeg sliter med?