Mulig jeg overtenker dette, men hva gjør dere når dere brygger 50 liter og bruker to gjæringskar?
Når starter er ferdig og klar til å settes i kjøleskapet, heller dere halvparten i en annen beholder da, eller dekanterer dere etter kjøling og tar en slant på måfå i hvert kar?
Jeg dekanterer når jeg skal bruke den, lar det være igjen nok væske til å få en litt tynn suppe når jeg rister en stund, og måler opp like mye i to like glass. (Pass på at det du heller opp blir like tykt i begge glassene.) Mye mulig at det egentlig er bedre å dele på to før nedkjøling, men jeg tror ikke det spiller noen særlig rolle. Jeg synes vel det er enklere å bare ha en beholder i kjøleskapet.
Jeg dekanterer så mye veske jeg greier å få ut av starteren.
Fyller så opp med nedkjølt vørter, til feks 4L.
rister den godt opp.Å tilsetter 2L i hvert kar.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.