Bruk øchselvekten din til å måle vørteren før kok. De er som regel kalibrert ved 20 grader, så ta temperaturen på måleprøven og benytte en kalkulator for å korrigere. Jeg pleier å bruke den gratis Brewzor appen på mobilen. Men det finnes andre apper og websider som kan hjelpe med dette.
Fritt etter hukommelsen gir 100g DME i en liter vann OG på 1.038. 100g/38=2,6g per SG poeng per liter.
Så hvis du har 24 liter før kok må du tilsette 2,6*24=63g for hvert SG poeng du mangler ved målingen. Dette blir en ikke 100% nøyaktig tilnærming. I tillegg vil det variere litt med typen DME også.
Brewzor regner ut dette også for meg, så jeg gjorde regnestykket mest for moro skyld.... (Må få meg et liv)
Spraymalt må uansett kokes, så det er best å korrigere før kok. Da slipper du å regne om humleutbytte o.s.v.