Jeg har lest litt forskjellig ang dette temaet. Noen sier at den trenger en måned ca. Mange sier at de lar den stå lenge siden den pleier å stoppe opp og så fortsette.
Jeg har hatt den stående på 30 grader nesten hele veien (to dager med temp - økning opp til 30c). Da jeg tok en smaksprøve etter fem dager (nå stått ca to uker) så var den veldig tørr, altså antar jeg at den ikke har stoppet opp for meg.
Trenger jeg da å la den stå en måned eller kan jeg flaske før? Er det mer enn at det stopper opp som gjør at folk sier at den bør så lengre, smak etc?
Jeg venter på nytt hydrometer så får ikke målt enda, ei heller kalibrert refraktometerne.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Jeg har hatt den stående på 30 grader nesten hele veien (to dager med temp - økning opp til 30c). Da jeg tok en smaksprøve etter fem dager (nå stått ca to uker) så var den veldig tørr, altså antar jeg at den ikke har stoppet opp for meg.
Trenger jeg da å la den stå en måned eller kan jeg flaske før? Er det mer enn at det stopper opp som gjør at folk sier at den bør så lengre, smak etc?
Jeg venter på nytt hydrometer så får ikke målt enda, ei heller kalibrert refraktometerne.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk