Jeg har altså 1 stk Beer Brew 60 og 2 stk 25L weissbier-ølsett. Til sammen er dette 10 kg med malt.
Jeg sitter å planlegger fremgangsmåten min da det kan se ut til at brygging kan finne sted til helga som kommer (Ser ut til at jeg får kastet ut kone og barn i noen timer)
På pakken står det at denne typen øl bør brygges med 2-trinns mesking på 50-55 grader i ca 20 min. og 63-68 grader i ca 60 min.
Men når jeg leser i boka mi, ´moderne hjemmebrygging´ står det at ved 2-trinns mesking skal man bruke 1,6 liter vann pr kg malt......men i brugsanvisningen på BB60 står det at man skal bruke 2 liter pr kg malt.....men man kan også bruke 3 liter pr kg. Hva er riktig?? Er det veldig nøye?
Det viktigeste er vel at det under skylling blir riktig anntall liter ferdig vørter....eller?
Gleder meg som en gal til dette, og har ikke så veldig lyst til å helle 50 liter "himmelsaft" i do
Takker for alle svar!
Hilsen nybegynner
Jeg sitter å planlegger fremgangsmåten min da det kan se ut til at brygging kan finne sted til helga som kommer (Ser ut til at jeg får kastet ut kone og barn i noen timer)
På pakken står det at denne typen øl bør brygges med 2-trinns mesking på 50-55 grader i ca 20 min. og 63-68 grader i ca 60 min.
Men når jeg leser i boka mi, ´moderne hjemmebrygging´ står det at ved 2-trinns mesking skal man bruke 1,6 liter vann pr kg malt......men i brugsanvisningen på BB60 står det at man skal bruke 2 liter pr kg malt.....men man kan også bruke 3 liter pr kg. Hva er riktig?? Er det veldig nøye?
Det viktigeste er vel at det under skylling blir riktig anntall liter ferdig vørter....eller?
Gleder meg som en gal til dette, og har ikke så veldig lyst til å helle 50 liter "himmelsaft" i do
Takker for alle svar!
Hilsen nybegynner