Heisann!
Er det nokon som har eit tips til oppskrift på klone av dette ølet? Eg har brygga nokre batchar med weissbier, stort sett basert på den klassiske 60/40% kveite/pilsmalt. Nokon av brygga har eg brukt 60% kveite, 30% pils og 10% munchnermalt. Eg har brukt Wyeast 3068, WLP 300 og WLP 380, alle gjæra på 18 grader i øleskap.
Dette blir godt øl, ja ein typisk weissbier for å sei det slik. Men weihenstephan-ølet skiller seg litt ut frå mengden då den (etter mitt syn) har ein rundare, meir fyldig og kanskje søtare smak enn dei fleste andre weissbier eg har smakt.
So er spørsmålet: korleis skal ein komme fram til tilsvarande smak på heimbrygget? Eg reknar med at andelen kveite bør ligge på 50-60%. Det som er det store spørsmålet er resten. Kva malttypar vil bidra til å få smaken eg vil ha?
Eg meinar å hukse at eg har høyrt nokon snakke om 50%kveite, 25% vienna og 25% munchner som ein mulig resept. Kan dette vere noko å satse på?
Tips vert mottatt med stor takk
Er det nokon som har eit tips til oppskrift på klone av dette ølet? Eg har brygga nokre batchar med weissbier, stort sett basert på den klassiske 60/40% kveite/pilsmalt. Nokon av brygga har eg brukt 60% kveite, 30% pils og 10% munchnermalt. Eg har brukt Wyeast 3068, WLP 300 og WLP 380, alle gjæra på 18 grader i øleskap.
Dette blir godt øl, ja ein typisk weissbier for å sei det slik. Men weihenstephan-ølet skiller seg litt ut frå mengden då den (etter mitt syn) har ein rundare, meir fyldig og kanskje søtare smak enn dei fleste andre weissbier eg har smakt.
So er spørsmålet: korleis skal ein komme fram til tilsvarande smak på heimbrygget? Eg reknar med at andelen kveite bør ligge på 50-60%. Det som er det store spørsmålet er resten. Kva malttypar vil bidra til å få smaken eg vil ha?
Eg meinar å hukse at eg har høyrt nokon snakke om 50%kveite, 25% vienna og 25% munchner som ein mulig resept. Kan dette vere noko å satse på?
Tips vert mottatt med stor takk