På grunn av plassproblemer blir batchene mine gjerne fordelt mellom flasker og fat.
På omtrent alle mine øl opplever jeg at flaskevarianten er en nyanse mørkere enn fatvarianten. Dette er mer markant på humlerike øl, men forekommer også i typer med lite humle. Det friske humlepreget i flaskene forsvinner også vesentlig raskere enn på fatølet.
Antar at dette skyldes oksyderingsprosesser.
Er det bare slik at fatning av hjemmebrygg er overlegent for å sikre kvalitet, eller er rett og slett fyllerutinene mine for dårlige?
Er selvsagt klar over at man må unngå plasking og luftbobler i tappeslanger. Har forsøkt å purge både flasker og tappekar med CO2 og å bruke oksygenabsorberende korker uten noen vesentlig forbedring.
På omtrent alle mine øl opplever jeg at flaskevarianten er en nyanse mørkere enn fatvarianten. Dette er mer markant på humlerike øl, men forekommer også i typer med lite humle. Det friske humlepreget i flaskene forsvinner også vesentlig raskere enn på fatølet.
Antar at dette skyldes oksyderingsprosesser.
Er det bare slik at fatning av hjemmebrygg er overlegent for å sikre kvalitet, eller er rett og slett fyllerutinene mine for dårlige?
Er selvsagt klar over at man må unngå plasking og luftbobler i tappeslanger. Har forsøkt å purge både flasker og tappekar med CO2 og å bruke oksygenabsorberende korker uten noen vesentlig forbedring.