Satte et humlet hveteøl (White IPA)for 2 uker siden og håpet at denne ble ferdig nå i helgen, da jeg må ut på reise i 14 dager.
Det "plopper" fortsatt i gjærlåsen ca. hvert 1-2 min, og SG har gått ned fra 1.011 til 1.010 de siste 4 dagene.
Usikker på om jeg skal cold-crashe den før reisen(i fryseboks på 0 gr.) , eller om den skal få stå i 14 dager til i 20 gr. Vil tot. 4 uker i romtemp. påvirke smaken negativt, eller bør jeg sette den til cold-crash?
Spørsmål 2:
Har alltid brukt gelatin som klaring. Kan jeg bruke dette også på hveteølet?
Ønsker ikke at det skal bli klart, men greit å få det verste grumset ned i bunnen.
Det "plopper" fortsatt i gjærlåsen ca. hvert 1-2 min, og SG har gått ned fra 1.011 til 1.010 de siste 4 dagene.
Usikker på om jeg skal cold-crashe den før reisen(i fryseboks på 0 gr.) , eller om den skal få stå i 14 dager til i 20 gr. Vil tot. 4 uker i romtemp. påvirke smaken negativt, eller bør jeg sette den til cold-crash?
Spørsmål 2:
Har alltid brukt gelatin som klaring. Kan jeg bruke dette også på hveteølet?
Ønsker ikke at det skal bli klart, men greit å få det verste grumset ned i bunnen.