loebrygg
Norbrygg-medlem
MÅ jo ikke, men liker en klar IPA, ja.
Nå er det dette en “mountain” IPA, så litt haze er jo delvis innafor.
Hva er en “mountain” IPA?
MÅ jo ikke, men liker en klar IPA, ja.
Nå er det dette en “mountain” IPA, så litt haze er jo delvis innafor.
Men gelatin tar vel kun gjær, (negativt ladd). Man må vel ha noe positivt ladd for å tiltrekke seg proteinet? Pleier alltid å bruke gelatin. Eller er dette vranglære (jeg hørte diskutert i en podcast for lenge siden - husker ikke hvilken…).Da foreslår jeg enten agar-agar(aldri prøvd det selv, men skal visstnok fungere på lik linje som gelatin, men uten nødvendigheten av kald væske) eller rett å slett å kjøre kaldkræsj, og deretter bruker gelatin, så lenge du kan gjøre det O2 fritt
Midt mellom NEIPA og west coast IPA; bitter, men dominert av fruktige humler. Balansert mineralprofil. Litt kraftigere maltprofil, (MO osv istedenfor pilsmalt, feks).Hva er en “mountain” IPA?
Neida, grunnen til at gelatin fungerer best når ølet er nær frysepunktet er fordi det er da kjøletåke er eksponert, gelatin tar det aller meste.Men gelatin tar vel kun gjær, (negativt ladd). Man må vel ha noe positivt ladd for å tiltrekke seg proteinet? Pleier alltid å bruke gelatin. Eller er dette vranglære (jeg hørte diskutert i en podcast for lenge siden - husker ikke hvilken…).
Måtte sjekke dette her. Stemmer det jeg trodde:Neida, grunnen til at gelatin fungerer best når ølet er nær frysepunktet er fordi det er da kjøletåke er eksponert, gelatin tar det aller meste.
Det tror jeg ikke kjøletåka har lest.Måtte sjekke dette her. Stemmer det jeg trodde:
The Oxford Companion to Beer Definition of finings
finings of The Oxford Companion to Beer definition presented by Craft Beer & Brewingbeerandbrewing.com
«Preparations intended to precipitate proteins rather than yeast are data-referred to as auxiliary finings. Often derived from carrageenans or alginates, these preparations carry strong negative charges that attract and form flocs with positively charged proteins. Although yeast finings such as isinglass can be used in conjunction with auxiliary finings, they cannot be added at the same time because each would neutralize the other, rendering both fining agents ineffective.»
Det blir litt for teknisk for min del, det jeg kan si er at ølet kan være veldig tåkete, bruker gelatin, og ølet blir like klart som en pils fra butikken. Ser ikke helt for meg at det bare er gjær som gjør ølet tåketeMåtte sjekke dette her. Stemmer det jeg trodde:
The Oxford Companion to Beer Definition of finings
finings of The Oxford Companion to Beer definition presented by Craft Beer & Brewingbeerandbrewing.com
«Preparations intended to precipitate proteins rather than yeast are data-referred to as auxiliary finings. Often derived from carrageenans or alginates, these preparations carry strong negative charges that attract and form flocs with positively charged proteins. Although yeast finings such as isinglass can be used in conjunction with auxiliary finings, they cannot be added at the same time because each would neutralize the other, rendering both fining agents ineffective.»
Ser mer ut som ris…Jeg prøver philly sour gjæren for første gang. Jeg la merke til at utløpsdato på pakkene er mai 2023. Jeg tenkte ikke noe over det, da de kostet 20 spenn eller noe sist de var på tilbud og ølbrygging har all gjæren sin i kjøleskap.
Strødde gjæren i vørteren(som vanlig med tørrgjær) det er nå gått halvannet døgn og det er aktivitet, som jeg mener er ganske normalt, men jeg la merke til noe rart i bunnen av all rounderen, det ser ut som noe av gjæren enda er "intakt", er det døde celler?
Vis vedlegget 60979
Ja det gjør det, men er ingen ris i denne, og som jeg skrev tidligere er det neeesten en kopi av din sure IPA, har aldri sett dette førSer mer ut som ris…
Cottage Cheese?Ja det gjør det, men er ingen ris i denne, og som jeg skrev tidligere er det neeesten en kopi av din sure IPA, har aldri sett dette før
Jeg har prøvd litt forskjellig ting i ølene mine, men cottage cheese er jeg rimelig sikker på at ikke havner i noen av ølene mine Jeg tror det er gjær, spørsmålet er om det er død gjær ?Cottage Cheese?
Jeg har brukt den to ganger nå. Det normale er at du ikke ser aktivitet de første par dagene. da driver gjæren og lager syre. Først når den er ferdig med det, begynner den gjæringa.Jeg prøver philly sour gjæren for første gang. Jeg la merke til at utløpsdato på pakkene er mai 2023. Jeg tenkte ikke noe over det, da de kostet 20 spenn eller noe sist de var på tilbud og ølbrygging har all gjæren sin i kjøleskap.
Strødde gjæren i vørteren(som vanlig med tørrgjær) det er nå gått halvannet døgn og det er aktivitet, som jeg mener er ganske normalt, men jeg la merke til noe rart i bunnen av all rounderen, det ser ut som noe av gjæren enda er "intakt", er det døde celler?
Vis vedlegget 60979
Jaja, og det er jeg klar over, det er rundt 35 timer siden pitch og det har kommet et tynt skumlag på toppen og den plåpper avgårde Jeg lurer uansett på om noen har vært borti det man kan se på bildet jeg la ved. Jeg har ikke opplevd det før og det var bare en tanke som slo meg at det kanskje vær døde celler og derfor kornene enda var "intakt", så jeg håpte på at kanskje noen av dere luringer hadde vært borti detJeg har brukt den to ganger nå. Det normale er at du ikke ser aktivitet de første par dagene. da driver gjæren og lager syre. Først når den er ferdig med det, begynner den gjæringa.
Ser jo ut som bakterier, men antagelig altfor store https://sml.snl.no/E._coliJeg prøver philly sour gjæren for første gang. Jeg la merke til at utløpsdato på pakkene er mai 2023. Jeg tenkte ikke noe over det, da de kostet 20 spenn eller noe sist de var på tilbud og ølbrygging har all gjæren sin i kjøleskap.
Strødde gjæren i vørteren(som vanlig med tørrgjær) det er nå gått halvannet døgn og det er aktivitet, som jeg mener er ganske normalt, men jeg la merke til noe rart i bunnen av all rounderen, det ser ut som noe av gjæren enda er "intakt", er det døde celler?
Vis vedlegget 60979
La oss nå inderlig ikke håpe detSer jo ut som bakterier, men antagelig altfor store https://sml.snl.no/E._coli
Ja at det rett å slett er spirer? Er jo ofte nok av det flytende rundt i meskenSynes det ser ut som det kommer fra maltet.
Sorry.Jaja, og det er jeg klar over, det er rundt 35 timer siden pitch og det har kommet et tynt skumlag på toppen og den plåpper avgårde Jeg lurer uansett på om noen har vært borti det man kan se på bildet jeg la ved. Jeg har ikke opplevd det før og det var bare en tanke som slo meg at det kanskje vær døde celler og derfor kornene enda var "intakt", så jeg håpte på at kanskje noen av dere luringer hadde vært borti det