Om du tenker på farmhouse så ja, jeg gjærer den i romtemperatur som er en plass mellom 20 og 24 og det blir flott øl uansett.Ser at Anbefalt gjæringstemperatur: 20 - 30°C. Har ikke varmebelte funker det bare gjære den på 20°C?
Om du tenker på farmhouse så ja, jeg gjærer den i romtemperatur som er en plass mellom 20 og 24 og det blir flott øl uansett.Ser at Anbefalt gjæringstemperatur: 20 - 30°C. Har ikke varmebelte funker det bare gjære den på 20°C?
Aldri prøvd abbaye, men den er sikkert fin, WB-06 er en solid gjær, men jeg styrer unna alt med diastaticus og da faller den bort.Samme her ikke imponert over BE-256. Ikke så ille som du beskriver, men neste gang prøver jeg Lallemand Abbaye (Chimay) eller WB-06 (Duvel).
Mulig jeg er naiv etter å ha brukt BE-134 uten å oppleve problemer, men er det ikke bare å finne passende sted utendørs og helle gjærkaka, fylle kokende vann i bøtta og hvor aktuell tappestav også legges og la stå noen minutter?Aldri prøvd abbaye, men den er sikkert fin, WB-06 er en solid gjær, men jeg styrer unna alt med diastaticus og da faller den bort.
Holder en pakke Imperial til en dubbel? I såfall koster det omtrent det samme.Inntil videre holder jeg meg til fersk gjær når det kommer til trappist øl
Ikke så vanskelig å få nok gjær til en 20 liters batch. Ingen ulempe å underpitche litt på belgisk heller
Holder en pakke Imperial til en dubbel? I såfall koster det omtrent det samme.
Mest sannsynlig er det nok det, jeg brukte WB-06 mye tidligere, men så er det noe med at jeg har enda til gode å finne en diastaticus gjær som gir meg noe mer enn en uten og da tenker jeg det er en unødvendig risiko om enn hvor litenMulig jeg er naiv etter å ha brukt BE-134 uten å oppleve problemer, men er det ikke bare å finne passende sted utendørs og helle gjærkaka, fylle kokende vann i bøtta og hvor aktuell tappestav også legges og la stå noen minutter?
Mest sannsynlig er det nok det, jeg brukte WB-06 mye tidligere, men så er det noe med at jeg har enda til gode å finne en diastaticus gjær som gir meg noe mer enn en uten og da tenker jeg det er en unødvendig risiko om enn hvor liten
Hmmm, ja da blir det verre, du får sende over en flaske nesten gang det passer seg, så skal jeg gjøre det sammeBE-134 er så god at jeg klar meg ikke uten
men den passer altså best i Saison
Lallemand Abbaye er en god gjær. Temmelig aromatisk, da. Westmalle (WLP530) blir aldri feil i en dubbel.Samme her ikke imponert over BE-256. Ikke så ille som du beskriver, men neste gang prøver jeg Lallemand Abbaye (Chimay) eller WB-06 (Duvel).
Jeg kjører én pakke i tønneølet, det er relativt tungt. En pakke i en dobbel burde gå fint.Holder en pakke Imperial til en dubbel? I såfall koster det omtrent det samme.
I såfall er det like billig som 2 pakker tørrgjær og absolutt noe å vurdere om @Øltakk bor i nærheten av Strømmen Hjemmebrygg.Jeg kjører én pakke i tønneølet, det er relativt tungt. En pakke i en dobbel burde gå fint.
Nå ble dette brått enda vanskeligere …Barke har litt bredere smaksbilde enn Floormalted Bohemian. Men om du virkelig vil ha mye ”bang for the bucks”, så er det nok Eraclea som gjelder. Den er nærmere Vienna enn pils i smak, om man kan legge aromahjulene til Weyermann til grunn. Jeg bruker Barke i Helles – og er veldig fornøyd med det. Vurderer å blande inn litt Eraclea neste batch.
Vis vedlegget 55533
Med bare münich er du fort over i dunkel/bayer-land. Helles betyr jo ”lys”.Nå ble dette brått enda vanskeligere …
Og en Helles med bare Munich hadde vel blitt for tung?
Derfor jeg setter litt spørsmålstegn ved smakshjulet … Eraclea burde jo i henhold til dette brukt i en Helles blitt et veldig lys øl som smaker som en fullblods bayer …Med bare münich er du fort over i dunkel/bayer-land. Helles betyr jo ”lys”.
Jeg skal brygge pils på fredag med disse tre, med Barke som førstefiolin.Barke har litt bredere smaksbilde enn Floormalted Bohemian. Men om du virkelig vil ha mye ”bang for the bucks”, så er det nok Eraclea som gjelder. Den er nærmere Vienna enn pils i smak, om man kan legge aromahjulene til Weyermann til grunn. Jeg bruker Barke i Helles – og er veldig fornøyd med det. Vurderer å blande inn litt Eraclea neste batch.
Vis vedlegget 55533