Espen Breivik
Fylkesstyre
Morsomt at du skulle nevne det - gjorde akkurat det du rådet imot - pælma tørrgjær rett oppi en aktiv gjærende annen gjær. Men jeg er tørrgjærsoptimistNei. Skal du tilsette gjær til et øl som allerede er i gang, bør du lage en liten starter, og hive den oppi når den er godt i gang ("high kräusen"). Du har nok fått lite ut av den pakka du heiv oppi, og vil neppe få noe mer ut av å gjenta det. Så altså: Lag en liten starter, en SNS. (Du rister det du orker når du setter den, og så lar du den stå helt i ro. Ingen magnetrører, altså. Bruker du tørrgjær, skal du antakelig droppe ristinga - eller den er i alle fall ikke nødvendig.)
![597F16F3-BF53-4A1E-88A2-F9E4C09567BD.jpeg 597F16F3-BF53-4A1E-88A2-F9E4C09567BD.jpeg](https://forum.norbrygg.no/data/attachments/47/47697-dab9aca356bd47510fda57f674580aba.jpg)