Ja jeg ser fram til å bruke den, jeg måtte selvfølgelig prøve med den stive øl slangen som fulgte med settet og jeg fikk vel oksygen i vørteren, men en brusestein som slår mot flat bottom gjæringskar var lite sexyJa en kjekk sak det![]()
Ja jeg ser fram til å bruke den, jeg måtte selvfølgelig prøve med den stive øl slangen som fulgte med settet og jeg fikk vel oksygen i vørteren, men en brusestein som slår mot flat bottom gjæringskar var lite sexyJa en kjekk sak det![]()
10 ml starsan pr liter vann for passivering. Stemmer omtrent med det du skriver ovenfor.Jeg tenker tiden for å passivere ss kjelen min er kommet og har selvfølgelig mange dumme spørsmål relatert til det, som blandingsforhold, temperatur, tid osv. Nå gir jo ss selv greie svar på det meste, 1oz(0,3ish dl) pr gallon(3,8ish l) i 70-80 graders vann i ca 30 minutter.
Fyller du kjelen helt til topp da eller? Varmer du vannet til 80 tilsetter starsan? Del av kunnskapen mann10 ml starsan pr liter vann for passivering. Stemmer omtrent med det du skriver ovenfor.
Hehe, i kjelen min har jeg senterrør og pumpe. Meskehatten splasher det over sidene. Kjører en del minutter og vrir på meskehatten slik at hele kjeleveggen får kontakt. Varmt vann ja, om det er 50 eller 80 grader, spiller det noen rolle da? Ser folk på youtube fyller helt opp og bruker diverse andre produkter. Five Star Acid Cleaner #5, men det er ikke noe jeg vet hva inneholder eller hvor man får tak i.Fyller du kjelen helt til topp da eller? Varmer du vannet til 80 tilsetter starsan? Del av kunnskapen mann![]()
Men den er god, det gir meg i alle fall en nogen lunde fremgang, jeg har en enkel 20 liter kjele, men har hardt vann så vil gjøre det ca hver 6. måned, men da varmer jeg nok bare opp til 80°C på 18 liter, tilsetter starsan, rører og fyller opp de siste 2 literne og la stå på platetoppen som er av i type 30 min. Mange takkHehe, i kjelen min har jeg senterrør og pumpe. Meskehatten splasher det over sidene. Kjører en del minutter og vrir på meskehatten slik at hele kjeleveggen får kontakt. Varmt vann ja, om det er 50 eller 80 grader, spiller det noen rolle da? Ser folk på youtube fyller helt opp og bruker diverse andre produkter. Five Star Acid Cleaner #5, men det er ikke noe jeg vet hva inneholder eller hvor man får tak i.
Jeg tenker tiden for å passivere ss kjelen min er kommet og har selvfølgelig mange dumme spørsmål relatert til det, som blandingsforhold, temperatur, tid osv. Nå gir jo ss selv greie svar på det meste, 1oz(0,3ish dl) pr gallon(3,8ish l) i 70-80 graders vann i ca 30 minutter.
Men det hadde jo vært kjekt å høre hvordan dere gjør det.
Hva betyr det når gjæringstemperaturen skal "stige fritt"? Prøver meg på tomasmesse og da står det at gjæringen skal starte på 20 grader også stige fritt til 28 grader. Gjærings-kjøleskapet mitt står ute, så hvis jeg bare skrur det av vil det bli for kaldt og i hvert fall ikke 28 grader...
Takker så mye for rådet ditt, vi fulgte det og justerte vannet slik som du anbefalte. Regner med at anbefalingen din tar utgangspunkt i en vanlig amber øl. Amber Juleøl som vi brygger nå er litt mer humlet enn en vanlig amber, bakrunnen for spørsmålet vårt er derfor : kanskje bør denne varianten ha litt mer sulfat enn en standard amber? Juleøl er såvidt vi kan se ikke noe eget øl, men varianter av ulike klasser.Mesk og skyll: 3 gr CaCl2 pr. 10 l.
Kun mesk: 1 gr CaCo3 pr. 10 l.
Det er en tabell her:
Vannjustering - en innføring - Bryggselv Blogg
Målte Sg i starter når den ble dekantert : 1,014. Smakte surt og eddikVil gjette på at det ikke var så mye mer å hente ut av den, så det var nok lurt å sette den i kjøleskap.
Bare hyggelig!Takker så mye for rådet ditt, vi fulgte det og justerte vannet slik som du anbefalte. Regner med at anbefalingen din tar utgangspunkt i en vanlig amber øl. Amber Juleøl som vi brygger nå er litt mer humlet enn en vanlig amber, bakrunnen for spørsmålet vårt er derfor : kanskje bør denne varianten ha litt mer sulfat enn en standard amber? Juleøl er såvidt vi kan se ikke noe eget øl, men varianter av ulike klasser.
... kanskje bør denne varianten ha litt mer sulfat enn en standard amber? ... .
Det siste du sier er egentlig riktig rekkefølge. Gjæren jobber selv ved 4C, litt forskjell fra gjær til gjær, men ja, fate, lag(e)re og så filtrere over til slutt-tank,Her er et om lagerøl og filtrering.
Jeg kjøpte et filterkit av @Miguel nå som han skulle ta skrittet fra brygger til medbrygger, og tenkte å teste det ut på en lys lager som nettopp er ferdiggjæra. Tanken var å fate ølet, kjøle det ned, filtrere, og så sette det kaldt for lagering. Men så slo det meg at kanskje gjæra spiller en rolle i utviklinga som skjer under lagering, og om den er filtrert bort, hvada?
Bør rekkefølgen heller være fating, lagering, filtrering?
Så lagering (hater den e'en, men uten blir det så mye forvirring) ved 4 C? Ikke 0, som jeg har trodd? Uansett, takk for oppklaring angående rekkefølge.Det siste du sier er egentlig riktig rekkefølge. Gjæren jobber selv ved 4C, litt forskjell fra gjær til gjær, men ja, fate, lag(e)re og så filtrere over til slutt-tank,