Godt mulig det asså, husker ikke hva jeg tenkte når jeg skrudde den av. Nå er den hvertfall i kar sammen med vørter, så får vi se hvordan det utarter seg til sluttAldri opplevd, for kort tid på starteren?
Godt mulig det asså, husker ikke hva jeg tenkte når jeg skrudde den av. Nå er den hvertfall i kar sammen med vørter, så får vi se hvordan det utarter seg til sluttAldri opplevd, for kort tid på starteren?
Det er flere pålitelige folk (bl.a. John Palmer) som mener at man bør skru av magnetrøreren halvveis i utgjæringen. Gjæren har godt av en anaerob fase før den dumpes i vørteren. Jeg kjører 18 timer på og 18 timer av.
Det er flere pålitelige folk (bl.a. John Palmer) som mener at man bør skru av magnetrøreren halvveis i utgjæringen. Gjæren har godt av en anaerob fase før den dumpes i vørteren. Jeg kjører 18 timer på og 18 timer av.
Kun en liten detalj som sammen med mange andre små detaljer gir utmerket øl. Ikke alltid, men ganske ofte, om jeg må få lov å skryte litt.
Hei.
Har ryddet i fryseren og funnet en del humle som jeg må få brukt.
Har funnet oppskrift på en red ale med litt humlesnacks.
I oppskriften brukes det bla. 14% citra som smak/aroma og tørrhumling. Det jeg har liggende er 8,7% Amarillo.
Så,hvor mye Amarillo må jeg bruke for og få nogenlunde samme resultat?
Enig her. Jeg ville brukt samme mengde men justert 60 minuttershumlingen.Du kan bruke denne for å finne ut hvordan det vil slå ut på bitterheten. Prosentene du har der, angir alfasyreinnholdet, som altså (stort sett) avgjør bitterheten du får ut av humla.
Men det er ikke den du er ute etter; det er andre stoffer i humla som gir smak og aroma. Og det er ikke gitt at du skal bruke mer Amarillo enn Citra for å oppnå samme intensitet på de områdene. Jeg ville nok bare brukt samme mengde, og heller kompensert for noe lavere bitterhet ved å bruke litt mer av bitterhumla. (Bruk kalkulatoren.)
Mulig noen med bedre greie på disse humelene enn meg kan gi deg et bedre svar.
Hei. Nettopp startet med litt ekstraktbrygging, og satt en Irish red ale fra mangrove Jacks for 12 dager siden. Rotet fælt under prosessen og infeksjonskildene stod i kø. Et par spm.
1. OG var på 1045, har målt FG til 1012 over noen dager nå. Gjærlåsen plopper fortsatt, og lokket står i spenn, uten at fg rører seg. Tenkte å flaske imorgen, ikke noe problem dersom fg er stabil?
2. Dette settet skulle tørrhumles. Det ligger vanvittig mye grums i toppsjiktet, samt noe som ser ut som olje. Jeg hadde fått det for meg at grumset ville finne veien til bunn? Hjelper lite å stikke om hvis alt flyter rundt uansett. Er det humleolje? Slikt skum som på bildet, er det vanlig eller kan det være infeksjon? Som sagt var det mye surr i forkant.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Er ikke dette ett typisk nybegynner spørsmål? Har sjukt lyst til å flaske nå, men det ploper forsatt... gi det tid. Er jo en IPA så blir neppe godt uansett.. Nei det var bare det jeg mener, men ro ned, det tar litt tid å brygge godt ølHei. Nettopp startet med litt ekstraktbrygging, og satt en Irish red ale fra mangrove Jacks for 12 dager siden. Rotet fælt under prosessen og infeksjonskildene stod i kø. Et par spm.
1. OG var på 1045, har målt FG til 1012 over noen dager nå. Gjærlåsen plopper fortsatt, og lokket står i spenn, uten at fg rører seg. Tenkte å flaske imorgen, ikke noe problem dersom fg er stabil?
2. Dette settet skulle tørrhumles. Det ligger vanvittig mye grums i toppsjiktet, samt noe som ser ut som olje. Jeg hadde fått det for meg at grumset ville finne veien til bunn? Hjelper lite å stikke om hvis alt flyter rundt uansett. Er det humleolje? Slikt skum som på bildet, er det vanlig eller kan det være infeksjon? Som sagt var det mye surr i forkant.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Tørrhumlet dag 7, dvs 5 dager. Humlen er en ting, det andre grumset ser ut som gjær. Ploppingen er ikke enorm. Jeg gir det litt mer tid. Er mest bekymret for infeksjoner, derfor litt giret på å "få det unna", for eventuelt sette noe jeg har mer trua på takk for inputHvor hissig er den ploppinga? Når du sier at lokket står i spenn, skulle en tro at det bør ploppe ganske friskt.
Jeg klarer ikke å si om bildet viser noe som er galt. Når jeg tørrhumler, blir det et jevnt, grønt teppe på overflaten, men jeg tapper ølet 5. dagen etter tørrhumling. Går det lenger tid, vil vel humla synke. Så hvor lenge har humla ligget i?
Olje er vel olje fra humla; det vil jeg tro er normalt nok.
Så lenge det plopper regelmessig, ville jeg ikke tappet opp. 12 dager kan være lenge nok, men det skader ikke å vente - riktignok litt avhengig av hvor lenge humla har ligget i. Og ploppingen kan være tegn på at gjæren stadig driver samfunngagnlig arbeid der nede.
Tørrhumlet dag 7, dvs 5 dager. Humlen er en ting, det andre grumset ser ut som gjær. Ploppingen er ikke enorm. Jeg gir det litt mer tid. Er mest bekymret for infeksjoner, derfor litt giret på å "få det unna", for eventuelt sette noe jeg har mer trua på takk for input
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Jeg er nybegynner.. Så ja. Har forsåvidt ikke så mye med en syk lyst å gjøre, annet enn at jeg like greit kan flaske om den er ferdig, derav spørsmålet såvidt meg bekjent er for øvrig ikke Irish red ale synonymt med IPA. Takk for input, jeg roer nedEr ikke dette ett typisk nybegynner spørsmål? Har sjukt lyst til å flaske nå, men det ploper forsatt... gi det tid. Er jo en IPA så blir neppe godt uansett.. Nei det var bare det jeg mener, men ro ned, det tar litt tid å brygge godt øl
Klaringsmiddel brukte jeg 0 av. Enkelt ekstraktsett / sirup, første brygg.Hvor mye klaringsmiddel brukte du i koken?
Klaringsmiddel brukte jeg 0 av. Enkelt ekstraktsett / sirup, første brygg.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk