Hei folkens.
Sliter med litt dårlig futt i juleølet mitt selv etter 3 uker på flaske. Juleølet hadde OG 1.070 og edte opp på 1.020. Gjæren var Helles Bock.
Tilsatte 150 gram sukker til 22 liter ved flaskingen
Oppbevarer flaskene ved ca 18-19 grader under karboniseringen.
Tilsatte ikke gjær ved flaskingen. Tidligere har dette ikke vært noe problem for meg. Men har heller ikke brygget et så sterkt øl før heller.
Har en dunk til som skal på flaske så jeg tenkte å tilsette noe gjær.
Men hvilken gjær og gjærmengde??
Har Nottingham tørrgjær, gjærslurry av Helles Bock, samt noen pakker med pilsgjær som ikke er aktivisert.
35 VRM
Sliter med litt dårlig futt i juleølet mitt selv etter 3 uker på flaske. Juleølet hadde OG 1.070 og edte opp på 1.020. Gjæren var Helles Bock.
Tilsatte 150 gram sukker til 22 liter ved flaskingen
Oppbevarer flaskene ved ca 18-19 grader under karboniseringen.
Tilsatte ikke gjær ved flaskingen. Tidligere har dette ikke vært noe problem for meg. Men har heller ikke brygget et så sterkt øl før heller.
Har en dunk til som skal på flaske så jeg tenkte å tilsette noe gjær.
Men hvilken gjær og gjærmengde??
Har Nottingham tørrgjær, gjærslurry av Helles Bock, samt noen pakker med pilsgjær som ikke er aktivisert.
35 VRM