Speidel Braumeister 20L - maltmølle knusingsgrad

hehe - nei, det var mye på en gang der.

Sirkulasjon er ikke nødvendig for godt utbytte, og kverningsgrad påvirker også utbyttet relativt lite så lenge du holder deg innafor rimelige grenser. (Du vil kanskje måtte kompensere for grovere knusing med litt lenger tid.)

70% ved no sparge er vel innafor, litt avhengig av hva OG var. (Du får jo dårligere utbytte jo mer tyngre øl du brygger.) Det ser ut som om du er kommet godt i gang:).
Da tror jeg at jeg prøver å holde meg til 1,2 mm neste gang også, og heller sveiver for hånd.

I dette tilfellet var OG 1.051. Skal prøve meg på en øl med ønsket OG 1.091 (med kandisirup, 1.080 uten) en gang i nærmere framtid, så da får jeg svar på hvor mye utbyttet synker.
 
Kverner på 1,4 mm nå, snur maltrøret hvert 15 min, ble bra, mesker ikke i samme hull på min Speidel, sikkert ikke nødvendig, men blir ok i mitt hode,
 
Tilbake
Topp