Skum under koking

Grainnvargen

Norbrygg-medlem
Har brygget noen batcher og har et spørsmål vi har diskutert i gruppa vår.

Når en koker opp vørteren så legger det seg et skumlag på toppen. Er dette problematisk og skal skummet fjernes?

En magefølelse hos oss har sagt at vi fjerner skummet, noe vi også har gjort, men det er kanskje ikke rett????
 
Ingenting og si, jeg fjerner for og ungå overkok med full gryte men dropper viss den ikke er full
 
Skummet bunnfeller i gjæringskaret. Dette er ymse store proteinkjeder og er helt ufarlig, men noen velger å skimme det av toppen.
 
Husker for noen år siden vi hadde et kurs i brygging og da ble det presisert at dette er svært viktig å skumme av. Har ikke hørt om dette siden og gjør det heller ikke selv. Det ble fortalt at dette var noe proteingreier som ga hodepine....
 
Husker for noen år siden vi hadde et kurs i brygging og da ble det presisert at dette er svært viktig å skumme av. Har ikke hørt om dette siden og gjør det heller ikke selv. Det ble fortalt at dette var noe proteingreier som ga hodepine....

Men da har vi kanskje oppklart årsaken til hodepine dagen derpå og da :)
 
Det er mer viktig med en god hot break,altså en god rullende kok. Det får proteinene til å binde sammen og felle ut.
 
Tilbake
Topp