Pga ren latskap prøver jeg å unngå Allgrain, og tenkte jeg skulle prøve et brygg av maltekstrakt. Jeg har kjøpt Amber ekstrakt, 2x1,8kg, av Bryggselv, samt tre typer humle, East Kent Goldnings, Fuggles og Challenger. Har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal bruke, en eller alle. Gjær er WLP007 Dry English Ale.
Jeg hadde tenkt å koke opp noen liter vann og tilsette ene boksen med maltekstrakt, koke en time og tilsette humlen på dette, for så å tilsette resten av ekstrakten samtidig som siste humling, og så fylle opp med kaldt vann fra kranen, både for å få ned temperaturen og for å tilføre vørteren oksygen.
Innspill om fremgangsmåte og ingredienser, særlig valg av humle?
Jeg hadde tenkt å koke opp noen liter vann og tilsette ene boksen med maltekstrakt, koke en time og tilsette humlen på dette, for så å tilsette resten av ekstrakten samtidig som siste humling, og så fylle opp med kaldt vann fra kranen, både for å få ned temperaturen og for å tilføre vørteren oksygen.
Innspill om fremgangsmåte og ingredienser, særlig valg av humle?