Rett i dass!!

  :eek:
Skulle tappe en EPA i kveld, men fikk sjokk da jeg tok lokket av gjærdunken.
En hvit hinne låg over ølet. Og når jeg tappa ned var det et grått lag langs dunken hele veien ned.
Og lukta var ikke sånn frisk og god, mer som mugg. Og smaken likedan  :cheeky:
Hele stasen gikk rett i dass!!  :rasende:
Og jeg som gleda meg så til en god ale. :attevar:
 
Gjæringskarene ? kraner og mikkmakk ?
Er det rent i nedkjølt kokekar, rent gjærkar og transportsystemet mellom og ren gjær blir det bra, en plass der ligger feilen.
 
Skal love deg at alt skal være rent til neste gang!!
Dunken som det ble gjæret i står i STERKT klorinvatn no. :rasende:
Er fortsatt "færsking" har 9 brygg på samvittigheten, og dette er første fiasko.
Sitter å tenker på hvor det gikk galt, testet for en uke siden og da var alt som forventet.
 
Klorin er fine greier, var ganske raus med klorinen på siste brygget, en Brown Ale, den skal etter planen til OSL, så de som er hysteriske mot klorin og mener den må skylles voldsomt kan få smake det er overderevent.

Edit: ikke stress med utskylling av klorin før det andre er OK
 
Jeg kan varmt anbefale StarSan for å unngå slikt. Vi har ikke hatt noen ulumskheter siden vi gikk den veien...
Nå vasker vi vekk skit med Kaustik og sterilserer med starsan.
Starsan er så drøy at selv om prisen virker stiv, så har du veldig lenge...
har også hørt at du får det vesentlig billigere om du handler fra Ebay, men det har jeg ikke sjekket opp i...

hvis det er noen trøst tror jeg vi alle har noen liter sluk-øl på samvittigheten

men du verden så trist det er å helle det ut
 
Det finnes to typer bryggere: De som allerede har hatt infeksjon og de som kommer til å få det.

Klorin, StarSan, jodofor, sterkrens, one-step, peredikksyre, alkohol... Alt fungerer bare det brukes riktig, men en risiko for et ødelagt brygg vil bestandig finnes.
 
Dont be afraid of the foam  ;D
StarSan bruker jeg på alt som skal i kontakt med øllet, jeg vasker også med Oxi som ikke trenger å skylles ut. Har enda, bank i bordet, ikke hatt forurensning.
http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=216&products_id=765 http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=216&products_id=1258

Disse er billige forsikringer syns jeg og de er veldig drøye i bruk. Jeg har en halvfull 25L dunk stående med StarSan hele tiden som jeg dypper alt i når det trengs, den tømmes en gang i mnd og den kunne sikkert holdt lengre.
Engangshansker er også i bruk og de sprayes med StarSan fra sprayflaske for jeg er ikke helt sikker på hvor sterile disse hanskene er  :)
 
Tappet en Indian Brown Ale over på sekundærfat i går. Lukta noe funky og smakte noe funky. Ser ut som Øllah skal få kost seg med en batch ja...
 
Supertørst skrev:
Dont be afraid of the foam  ;D
StarSan bruker jeg på alt som skal i kontakt med øllet, jeg vasker også med Oxi som ikke trenger å skylles ut. Har enda, bank i bordet, ikke hatt forurensning.
http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=216&products_id=765 http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=216&products_id=1258

Disse er billige forsikringer syns jeg og de er veldig drøye i bruk. Jeg har en halvfull 25L dunk stående med StarSan hele tiden som jeg dypper alt i når det trengs, den tømmes en gang i mnd og den kunne sikkert holdt lengre.
Engangshansker er også i bruk og de sprayes med StarSan fra sprayflaske for jeg er ikke helt sikker på hvor sterile disse hanskene er  :)

Oxi ser ut til å være noe rimeligere i bruk enn PBW, vil den erstatte denne tro?, ser nesten slik ut på informasjonen om den..
 
Supertørst skrev:
Er i hvertfall storfornøyd med Oxi jeg, og du trenger ikke skylle etterpå slik du må med andre rensemidler.

Det er iallefall suverent for jeg er innimellom litt usikker på PBW'en der..
 
Jeg brukte PBW før og skylte som en gal etterpå, men syntes liksom det "hang" igjen litt lukt av den og gikk derfor over til Oxi :) har ikke angret et sekund.
 
Tilbake
Topp