Porter Spesialmalt/ekstrakt

Er det noen som har en oppskrift på en god porter brygget med spesialmalt og ekstrakt liggende?
Har sett gjennom tidligere poster, og det ser ut til å være noe uenighet rundt mengden av sjokolademalt.

Noen erfaringer her?
 
Takk for svar!
Kom plutselig på enda et spørsmål!
Noen som vet hvor en kan få kjøpt en stor kjele (20 til 30 L) for en billig penge?
 
Oppskriften gitt i første linken her ble forøvrig veldig bra :) Endte opp på ca 6% alkohol, og oppdaget (dessverre) at ølet hadde svært godt av 1-2 mnd'er lagring. De var først når jeg drakk de siste flaskene at jeg oppdaget hvor bra det ble :)

Forresten ville jeg brukt amber eller mørk sirup,  jeg la til en del roasted barley (50-100g) for å få skikkelig farge, noe som gav litt mer brent smak enn man kanskje ønsker i en porter
 
Tilbake
Topp