Hei Esstrom!
Først og fremst skal jeg henvise deg til
http://norbrygg.no/forum/index.php?topic=263.0 der det allerede er omtalt litt brygging med ølsett, men for å være komplett skal du få litt info her òg. :brygging:
Disse Brewmart Mexivan Styke Beer Kits fra Europris er nok ikke helt topp, men siden du har to stykk går det muligvis an å brygge noe akseptabelt likevel. Om jeg ikke tar feil så følger det med en bruksanvisning som foreslår at du blander innholdet til én boks med en kilo sukker og 21 l vann. Vel, bland heller innholdet til begge bokser med 21 l vann uten å bruke sukker, da får du noe som smaker fyldigere og ikke syrlig (som forårsakes av sukkeret). Bruk også gjerne begge gjærposene samtidig, da blir ølet gjæret ut godt.
Altså, når du blander boksene med vann, så heller du altså begge deler opp i kannen (eller bøtten), sjekker SG (specific gravity) med din hydrometer, den skal ligge rundt 1.045 (eller 45 eller 10°P eller 10%). Tilsett gjæren, lukk bøtten og sett på gjærlås delvis fylt med vann. Bøtten skal nå stå på romtemperatur, siden gjæren som følger med riktignok er en ale-gjær. Etter ca 10 dager kan du tappe ølet på flasker og korke dem. Husk å tilsette ca 7 gr sukker per liter øl før du setter på korken, du kan evt bruke sukkerbiter etter at du har funnet ut hvor mye 1 bit veier.
Da er det bare å la flaskene stå ved romtemperatur i en uke til og så kan de gjerne settes et kjøligere sted. Bare åpne en flaske innimellom for å sjekke hvordan det står til med ølet.
Dette er da en ganske så kondensert historie om hvordan man legger øl. Les gjerne litt videre på
http://norbrygg.no/Artikler/kit.htm der det står noen motstridende tips. Uansett, velg som du liker, det blir øl uansett. :biersmile: