Bumper denne, i stedet for å starte en ny tråd.
Har kjøpt begynnersett fra Europris, og med det fulgte det en pakke med sånn malt/humle/sirupgaum fra Gordie. Vel, har fulgt oppskrifta, vært så renslig jeg bare har klart, og satt dunken inn i boden. Det er snakk om 22.5 liter. Lurte så på: Hvor lenge kan denne batchen stå og gjære før den må flaskes? Har hatt et kilo sukker oppi... gjør det at ølet ikke kan stå så lenge? Ifølge oppskrifta skal dunken stå i rundt 10 dager, frem til hydrometeret viser 1.005 i et par dager, og da var det visstnok "viktig" at det ble flasket. De brukte vel ordet "må". Lurer bare på hva som skjer om det får stå lenger, sånn... et par uker lenger-ish. Tenke meg en tur hjem mens det sto og gjæret, og når jeg først reiser blir jeg hjemme i et par uker. Går det bra, tror dere? Erfaringer?