Prøvde nylig Norwegian Wood, som omsider har kommet til Polet. Får se om det varer lenger enn Schenkerla Rauchbier, som allerede er vekke fra hyllene (Det derre røyk-hveteølet de har tatt inn i stedet synes jeg er verken fisk eller fugl - tynt i smaken og ikke noe spesielt hveteølpreg.)
Dette er visst en litt annen sjanger enn det tradisjonelle tyske røykølet. For det første er det en ale, og ikke nok med det men den er mye mer fruktig enn de fleste andre ale jeg har smakt. Og en spicy-smak som jeg ikke helt klarer å definere. Det er med andre ord mye mer som foregår i smaken på dette ølet enn bare røykpreget. Jeg vet ikke helt hva jeg synes om det - når jeg drikker et røykøl, så er det den intense røyksmaken jeg er ute etter. Her blir den delvis kamuflert. Det blir ret og slett et litt mer pysete øl enn jeg så for meg.
Man kunne kanskje si at dette er et greit novise-røykøl, eller så kan man si at dette er en helt annen sjanger (type trad norsk gårdsbrygg eller lignende) og derfor ikke kan sammenlignes med tyske røykøl. Jeg må nok ta en eller to til før jeg klarer å bestemme meg. Helt klart er iallfall at jeg selv skal brygge røykøl snart (når _det_ suget kommer over en, er det like sterkt som lambik-suget ). Dette ølet har fått meg til å innse at jeg ikke nødvendigvis trenger å bruke en lager-gjær for å lage røykøl, så lenge jeg sørger for å dempe esterproduksjonen og gjærer frem en så ren profil som mulig så røyksmaken slipper til.
Dette er visst en litt annen sjanger enn det tradisjonelle tyske røykølet. For det første er det en ale, og ikke nok med det men den er mye mer fruktig enn de fleste andre ale jeg har smakt. Og en spicy-smak som jeg ikke helt klarer å definere. Det er med andre ord mye mer som foregår i smaken på dette ølet enn bare røykpreget. Jeg vet ikke helt hva jeg synes om det - når jeg drikker et røykøl, så er det den intense røyksmaken jeg er ute etter. Her blir den delvis kamuflert. Det blir ret og slett et litt mer pysete øl enn jeg så for meg.
Man kunne kanskje si at dette er et greit novise-røykøl, eller så kan man si at dette er en helt annen sjanger (type trad norsk gårdsbrygg eller lignende) og derfor ikke kan sammenlignes med tyske røykøl. Jeg må nok ta en eller to til før jeg klarer å bestemme meg. Helt klart er iallfall at jeg selv skal brygge røykøl snart (når _det_ suget kommer over en, er det like sterkt som lambik-suget ). Dette ølet har fått meg til å innse at jeg ikke nødvendigvis trenger å bruke en lager-gjær for å lage røykøl, så lenge jeg sørger for å dempe esterproduksjonen og gjærer frem en så ren profil som mulig så røyksmaken slipper til.