Nok et infeksjonsspørsmål

BjarteM

Norbrygg-medlem
Hva er dette på toppen?
Synes det var en litt funky lukt av brygget, men skal ikke sverge på at det ikke er normalt.

Er en Pale Ale

ImageUploadedByTapatalk1412954887.876654.jpg
 
Nå ble jeg litt optimist. Jeg flasket en hveteøl for to dager siden, og den hadde samme symptomene, det så helt likt ut som på bildet. Jeg har ikke så mange brygg bak meg, men dette var første gangen det har sett slik ut. Dermed var jeg ganske sikker på at den var infisert (vi var ganske uforsiktige under bryggingen). Den luktet litt stramt (litt heimbrentaktig) når vi åpnet gjæringsbøtta, men den smakte greit. Vurderte å ofre hele satsen til Porsgrunn, men gav den en sjanse på flaske.
 
Dette ser helt normalt ut. Søk etter "beer infection" på Google, så får du se hva en infeksjon virkelig kan være. :)

Husk at de aromaene som samler seg i toppen av karet er som regel aromaer som produseres under gjæring og ikke nødvendigvis reflekterer det endelige aromabildet til ølet. Det er mange rare dufter som produseres under gjæring som rett og slett forsvinner opp gjennom låsen.
 
Tilbake
Topp