[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Nøisom IPA IV
Øltype: IPA
Antall poeng i konkurransen: 103 av maks 124
OG: 1072
FG: 1019
Farve (beregnet): 17,3 EBC
Beregnet bitter: 61,1 IBU
Vørtermengde: 55 l
Sluttvolum: l
Malt & sukker
10000 gram 71,9 % Pale Malt ? EBC
2100 gram 15,1 % Munick malt ? EBC
1300 gram 9,4 % Wheat malt ? EBC
500 gram 3,6 % Crystal malt ? EBC
Vann
35 l til innmesking
30 l til skylling
Meskeskjema
60 min 65 °C
Kommentar til mesking: Skyller ut med 30 liter 80gC
Humle
92 gram Simcoe Hel 13 %-alfa 80 min
130 gram Wiliamette Hel 4,4 %-alfa <20 min
220 gram Cacade Hel 6,1 %-alfa <20 min
Krydder og andre tilsetninger
0,75 gram Protaflock koketid 20 min
2 liter gram O2 5min før gjærtilsetning koketid min
Koketid
Total koketid vørter: 80 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP028 Edinburg Ale Flytende 200
Kommentar til gjær: 2. generasjon
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 9 dager ved 20 °C
Lagring 20 dager ved 12 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Ja
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 6.02.2008
Tappedato: 15.02.2008
Kommentar: [/tt]
Navn på brygget: Nøisom IPA IV
Øltype: IPA
Antall poeng i konkurransen: 103 av maks 124
OG: 1072
FG: 1019
Farve (beregnet): 17,3 EBC
Beregnet bitter: 61,1 IBU
Vørtermengde: 55 l
Sluttvolum: l
Malt & sukker
10000 gram 71,9 % Pale Malt ? EBC
2100 gram 15,1 % Munick malt ? EBC
1300 gram 9,4 % Wheat malt ? EBC
500 gram 3,6 % Crystal malt ? EBC
Vann
35 l til innmesking
30 l til skylling
Meskeskjema
60 min 65 °C
Kommentar til mesking: Skyller ut med 30 liter 80gC
Humle
92 gram Simcoe Hel 13 %-alfa 80 min
130 gram Wiliamette Hel 4,4 %-alfa <20 min
220 gram Cacade Hel 6,1 %-alfa <20 min
Krydder og andre tilsetninger
0,75 gram Protaflock koketid 20 min
2 liter gram O2 5min før gjærtilsetning koketid min
Koketid
Total koketid vørter: 80 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP028 Edinburg Ale Flytende 200
Kommentar til gjær: 2. generasjon
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 9 dager ved 20 °C
Lagring 20 dager ved 12 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Ja
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 6.02.2008
Tappedato: 15.02.2008
Kommentar: [/tt]