Når/hvordan tilsette DME for å oppnå ønsket OG?

JaHa

Norbrygg-medlem
Jeg lurer på når/hvordan det er best å tilsette DME for å oppnå ønsket OG. Bør jeg tilsette DME under kokingen når jeg ser(måler) at jeg kanskje ikke vil nå ønsket OG eller bør jeg vente til kokeprosessen er avsluttet? Trenger vørteren kokes ytterligere etter at DME er tilsatt (etter opprinnelig kok) og vil dette i såfall få betydning for humleprogrammet. Kan DME tilsettes ifm pitching av gjæren, feks under ristingen av dunken? Til sist: Bør DME løses opp i vann før den tilsettes og i tilfelle hvor mye vann?

Dette var mange spørsmål, men jeg ber egentlig om en praktisk prosedyre for å oppjustere OG vha DME-tilsetting!
 
Beste er vel å tilsette preboil hvis du ser at du ligger lavt på preboil gravity, da får du også utnyttet humla ifht oppskrift.

Isteden for vann kan du bare ta ut litt vørter og blande ut i denne, hvis det er nødvendig.
 
Ok, det høres jo greit ut. Jeg tenkte kanskje at jeg kunne treffe OG bedre dersom jeg tilsetter DME senere i prosessen? Takk for raskt svar!
 
Tilbake
Topp