Marius K.
Norbrygg-medlem
Hei!
Skal brygge min første belgiske wit til helgen og tenkte prøve meg på følgende oppskrift:
Generelt
OG: 1,048
FG: 1,012
Farge (beregnet) EBC: 5,7
Beregnet bitterhet: 14,9 IBU
Sluttvolum i kjele: 22 liter
BU:GU ratio: 0,31
Malt / Flaka / Spraymalt
Pilsner malt (4 EBC) 2,250 kilo
Flaket hvete (1 EBC) 2,100 kilo
Havregryn (1 EBC) 0,290 kilo
Munich malt (28 EBC) 0,090 kilo
Humle og andre tilsetninger:
60 min: Fuggles [5,2 %] - 14,9 IBU: 22,5 gram
10 min: Gjærnæring: 2,2 gram
5 min: Revet appelsinskall: 40 gram
5 min: Knuste indiske korreanderfrø: 15 gram
Gjær
WLP400 Belgian Wit 1 rør med starter
Gjæringstemperatur og -tid
Start på 18 grader og hold den der i to dager. Øk til 22 grader med en grad per dag, og la den gjære ut på 22 grader.
Brygger BIAB og tenkte meske på 66 grader i 90 minutter. Koke i 90 minutter.
Hva tror dere om oppskriften, kan den funke?
Hva anbefaler dere på "appelsin-fronten"? Helt ordinære appelsiner fra dagligvaren, eller bør jeg gå andre steder? Hvor mange trenger man for å få 40 gram med skall?
Skal brygge min første belgiske wit til helgen og tenkte prøve meg på følgende oppskrift:
Generelt
OG: 1,048
FG: 1,012
Farge (beregnet) EBC: 5,7
Beregnet bitterhet: 14,9 IBU
Sluttvolum i kjele: 22 liter
BU:GU ratio: 0,31
Malt / Flaka / Spraymalt
Pilsner malt (4 EBC) 2,250 kilo
Flaket hvete (1 EBC) 2,100 kilo
Havregryn (1 EBC) 0,290 kilo
Munich malt (28 EBC) 0,090 kilo
Humle og andre tilsetninger:
60 min: Fuggles [5,2 %] - 14,9 IBU: 22,5 gram
10 min: Gjærnæring: 2,2 gram
5 min: Revet appelsinskall: 40 gram
5 min: Knuste indiske korreanderfrø: 15 gram
Gjær
WLP400 Belgian Wit 1 rør med starter
Gjæringstemperatur og -tid
Start på 18 grader og hold den der i to dager. Øk til 22 grader med en grad per dag, og la den gjære ut på 22 grader.
Brygger BIAB og tenkte meske på 66 grader i 90 minutter. Koke i 90 minutter.
Hva tror dere om oppskriften, kan den funke?
Hva anbefaler dere på "appelsin-fronten"? Helt ordinære appelsiner fra dagligvaren, eller bør jeg gå andre steder? Hvor mange trenger man for å få 40 gram med skall?