Grsinfather har egen formel for beregning av vannmengde som de oppgir i bruksanvisningen skal brukes uansett hva andre oppskrifter sier.
(Grain bill kg x mash thickness L (2.7) ) + 3.5 = Mash water volume in Litres
3.5L er dødvolumet.
Ditto formel for totalt vannbehov er gitt ved formelen
Batch Volume + Boil Losses 2L + (Boil Length * Boil Off Rate 3L/h) = Preboil Volume
2L utgjør tap i meskekjelen. Jeg er usikker på om den tar med tap i motstrøms kjøleren.
Men det ser ut til å være feil i Brewrfather. Den tar kun hensyn til avkok og trub/kjøler. Med ønske om 21L i gjæringskaret, trenger jeg ikke å koke mer enn 27 liter selv med 21L tap i meskekaret...

(Grain bill kg x mash thickness L (2.7) ) + 3.5 = Mash water volume in Litres
3.5L er dødvolumet.
Ditto formel for totalt vannbehov er gitt ved formelen
Batch Volume + Boil Losses 2L + (Boil Length * Boil Off Rate 3L/h) = Preboil Volume
2L utgjør tap i meskekjelen. Jeg er usikker på om den tar med tap i motstrøms kjøleren.
Men det ser ut til å være feil i Brewrfather. Den tar kun hensyn til avkok og trub/kjøler. Med ønske om 21L i gjæringskaret, trenger jeg ikke å koke mer enn 27 liter selv med 21L tap i meskekaret...

Sist redigert: