Er selv veldig dårlig på å sette ord på smaker og lukter. Målte min batch til 1004ish nå. Hvor langt ned går 566'en? Skal den fortsatt stå 14? Vil den synke ytterligere?
Har jeg forstått rett når jeg tenker lav fg betyr tørr øl og høy søtere?
Min egen saison på 566 har også stoppet på 1.004. Det er god utgjæring - og gir et tørt øl. Og dette ølet skal være tørt. Det oppleves likevel ikke som helt uten sødme helt med det samme, men "finish'en" er ganske knasende.
Det er ikke uten videre sånn at øl med samme fg har samme grad av "sødme"; det kommer an på hva slags sukkerarter som er igjen. Jeg har en porter som endte 1.028 - uten at den var spesielt sterk, heller - men den var ikke påfallende søt.
Takk for svar. Temperatur har aldri vært over 25-26 grader. Under stormgjæring var den 23-24. Det lukter helt nydelig
Det blir nok stående til over helgen igjen, rekner med det blir bra!
Svoveldioksyd kan også bli mer framtredende med mye trub (hot+cold break) og/eller lite oksygen i vørteren
Dårlig gjærhelse ved tilsetnings tidspunktet kan også medføre mer svoveldioksyd.
Og det er to slags svovel lukter, lukt som minner om råtne egg er hydrogensulfid men det er vel ikke snakk om det her.
Nei, den er ganske "snill" til svovel å være. Det sære med den er at den kom helt på slutten av gjæringen; vanligvis melder svovellukta seg tidligere. nå er det lite kullsyreavgassing som kan ta den med seg ut av ølet.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.