Hei!
Har satt min første batch! Mye gikk galt, men fikk nå satt vørteren til gjæring.
OG var 1050
SG var 1030
Ølet som er satt til gjæring er Petit Saison fra 7 Fjell.
Det jeg egentlig lurer på er om jeg kan tappe ut øl fra kranen på gjæringstanken for å gjøre målinger? Vil jeg få en korrekt måling når jeg tapper fra bunnen?
Selve gjæringsprosessen er veldig rolig, den tar absolutt ikke av. Husker selvfølgelig ikke type gjær (nybegynner feil, har ingen logg).
Når jeg strødde gjæren over vørteren ristet jeg ikke luft i vørteren eller rørte inn gjæren, feil?
Vørteren har aldri vært for kald. Ble satt til gæring ved ca 20 grader celsius.
Har satt min første batch! Mye gikk galt, men fikk nå satt vørteren til gjæring.
OG var 1050
SG var 1030
Ølet som er satt til gjæring er Petit Saison fra 7 Fjell.
Det jeg egentlig lurer på er om jeg kan tappe ut øl fra kranen på gjæringstanken for å gjøre målinger? Vil jeg få en korrekt måling når jeg tapper fra bunnen?
Selve gjæringsprosessen er veldig rolig, den tar absolutt ikke av. Husker selvfølgelig ikke type gjær (nybegynner feil, har ingen logg).
Når jeg strødde gjæren over vørteren ristet jeg ikke luft i vørteren eller rørte inn gjæren, feil?
Vørteren har aldri vært for kald. Ble satt til gæring ved ca 20 grader celsius.