Jeg prøvde å dyrke opp gjær fra et par flasker bringebær-lambic, og ser ut til å ha lykkes ok med dette. Jeg har en bok om surølbrygging, men den er såvidt påbegynt, og jeg har gjæren klar nå, så...
Vil dette fungere? Eller vil denne gjæren gi en helt annen smak enn den bryggeriet startet med? Tenker at bakterier og gjær kanskje vokser forskjellig, og at dette kanskje er vel dominert av villgjær, brettanomyces, etc.. Noen synspunkt?
Hvis ideen ikke er altfor tåpelig tenkte jeg å prøve uansett - innspill på oppskrift mottas da med takk! Jeg brygger med ekstrakt, og tenkte meg en blanding av hvete og pale, og det er vel stort sett så langt som jeg har tenkt. 50/50 ok? Andre tilsetninger?
Bryggebutikken stenger snart, så raske svar hadde vært bra
Vil dette fungere? Eller vil denne gjæren gi en helt annen smak enn den bryggeriet startet med? Tenker at bakterier og gjær kanskje vokser forskjellig, og at dette kanskje er vel dominert av villgjær, brettanomyces, etc.. Noen synspunkt?
Hvis ideen ikke er altfor tåpelig tenkte jeg å prøve uansett - innspill på oppskrift mottas da med takk! Jeg brygger med ekstrakt, og tenkte meg en blanding av hvete og pale, og det er vel stort sett så langt som jeg har tenkt. 50/50 ok? Andre tilsetninger?
Bryggebutikken stenger snart, så raske svar hadde vært bra