Kakao-nibs i porter. Mengde?

En kollega skal brygge en porter på ca. 30 liter, og har kjøpt kakao-nibs. Men hun er usikker på hvor mye hun skal bruke, og det er jeg også. Hun ønsker en relativt tydelig sjokoladesmak. Hvor mange gram bør hun ha i? Hva sier ekspertisen? Og er det passe å ha nibsene i vørteren de siste 15 minuttene av koketiden?
 
Eg ville hatt nibsene i whirlpool eller i sekundær fermentering (eller begge) for å unngå at for mykje fett løyser seg opp i ølet.
Mengde er eg meir useker på, eit gram eller to pr liter kanskje?
 
Har brukt ca 7g/L to ganger, én gang i en mild og en annen gang i juleøl, men syns ikke jeg fikk særlig effekt av det.
Fikk også infeksjon i begge brygg uten at jeg skal gi kakaonibsen skylda for det.
Første gangen trakk jeg kakaonibsen i whiskey litt over et døgn, den andre gangen kokte jeg de i 15 min.
Begge ganger ble de tilsatt sekundær.
 
Tilbake
Topp