[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Juleøll
Øltype: Juleøl
Antall poeng i konkurransen: 38,00 av 50
OG: 1066
FG: 1016
Farve (beregnet): 24,93 EBC
Beregnet bitter: 26,7 IBU
Vørtermengde: 68 l
Sluttvolum: 46 l
Malt & sukker
5100 gram 39,8 % Muntons pils
7000 gram 54,7 % Muntons munchener
700 gram 5,5 % crystall
Vann
35 l til innmesking
35 l til skylling
Meskeskjema
50 min 65 °C
25 min 66 °C
20 min 67 °C
25 min 69 °C
Kommentar til mesking: Økning fra 65 grader til 70 i løpet av 2 timer
Humle
64 gram perle Pellet 7,5 %-alfa 90 min
30 gram spalt Pellet 5,3 %-alfa 2 min
30 gram spalt Pellet 5,3 %-alfa 0 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast WYeast 2206 Bavarian Lager Flytende 125 ml
Kommentar til gjær: 1 pk. med forkultur
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 30 dager ved 10 °C
Modning/sekundærgjæring 30 dager ved 10 °C
Lagring 90 dager ved 10 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 19.05.2008
Tappedato: 20.10.2008
Navn på brygget: Juleøll
Øltype: Juleøl
Antall poeng i konkurransen: 38,00 av 50
OG: 1066
FG: 1016
Farve (beregnet): 24,93 EBC
Beregnet bitter: 26,7 IBU
Vørtermengde: 68 l
Sluttvolum: 46 l
Malt & sukker
5100 gram 39,8 % Muntons pils
7000 gram 54,7 % Muntons munchener
700 gram 5,5 % crystall
Vann
35 l til innmesking
35 l til skylling
Meskeskjema
50 min 65 °C
25 min 66 °C
20 min 67 °C
25 min 69 °C
Kommentar til mesking: Økning fra 65 grader til 70 i løpet av 2 timer
Humle
64 gram perle Pellet 7,5 %-alfa 90 min
30 gram spalt Pellet 5,3 %-alfa 2 min
30 gram spalt Pellet 5,3 %-alfa 0 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast WYeast 2206 Bavarian Lager Flytende 125 ml
Kommentar til gjær: 1 pk. med forkultur
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 30 dager ved 10 °C
Modning/sekundærgjæring 30 dager ved 10 °C
Lagring 90 dager ved 10 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 19.05.2008
Tappedato: 20.10.2008