[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Nordstrand Juleextra
Øltype: Imperial Stout, krydret
Antall poeng i konkurransen: 38,00 av 50
OG: 1075
FG: 1018
Farve (beregnet): 153 EBC
Beregnet bitter: 46 IBU
Vørtermengde: 11 l
Sluttvolum: 9 l
Malt & sukker
2500 gram 81 % Pale 7 EBC
200 gram 6 % Black 1400 EBC
200 gram 6 % Roasted Barley 1100 EBC
200 gram 6 % Sjokolademalt 800 EBC
Vann
10 l til innmesking
10 l til skylling
Meskeskjema
60 min 65 °C
Humle
30 gram Cascade Pellet 7.5 %-alfa 60 min
10 gram East Kent Golding Pellet 5.5 %-alfa 10 min
5 gram Styrian Golding Pellet ? %-alfa 0 min
Krydder og andre tilsetninger
75 gram Valnøtter koketid 60 min
2 ts gram Hel kardemomme koketid 60 min
2 ts gram Hel koriander koketid 60 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: øvrig Irish Ale Bunnfall
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 6 dager ved 18 °C
Lagring ca 300 dager ved 18 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 4.12.2007
Tappedato: 16.12.2007
Kommentar: Oppskriften er tildels "rekonstruert", da brygget ble brygget sammen med et annet brygg.[/tt]
Navn på brygget: Nordstrand Juleextra
Øltype: Imperial Stout, krydret
Antall poeng i konkurransen: 38,00 av 50
OG: 1075
FG: 1018
Farve (beregnet): 153 EBC
Beregnet bitter: 46 IBU
Vørtermengde: 11 l
Sluttvolum: 9 l
Malt & sukker
2500 gram 81 % Pale 7 EBC
200 gram 6 % Black 1400 EBC
200 gram 6 % Roasted Barley 1100 EBC
200 gram 6 % Sjokolademalt 800 EBC
Vann
10 l til innmesking
10 l til skylling
Meskeskjema
60 min 65 °C
Humle
30 gram Cascade Pellet 7.5 %-alfa 60 min
10 gram East Kent Golding Pellet 5.5 %-alfa 10 min
5 gram Styrian Golding Pellet ? %-alfa 0 min
Krydder og andre tilsetninger
75 gram Valnøtter koketid 60 min
2 ts gram Hel kardemomme koketid 60 min
2 ts gram Hel koriander koketid 60 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: øvrig Irish Ale Bunnfall
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 6 dager ved 18 °C
Lagring ca 300 dager ved 18 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 4.12.2007
Tappedato: 16.12.2007
Kommentar: Oppskriften er tildels "rekonstruert", da brygget ble brygget sammen med et annet brygg.[/tt]